Dėstytojai prieštarauja nešiojamiems kompiuteriams universitetuose

Ne kartą studentai yra sulaukę priekaištų dėl kompiuterių naudojimo paskaitų metu. Geras žmogaus manieras parodo mobilaus telefono išjungimas, kad nesvarbūs skambučiai netrukdytų darbui, tačiau dažniausiai niekas jam dėl naudojimosi kompiuteriu nepriekaištauja, ypač jei jo paskirtis – dėstomos medžiagos konspektavimas, o ne virtualiosios nuotaikos atnaujinimas, apsipirkinėjimas internetinėse parduotuvėse ar straipsnių skaitymas.

Tačiau ne visi studentai naudojasi kompiuteriais mokslo reikmėms. Ne paslaptis, kad dabar nuostabą kelia tas, kuris neturi anketos populiariausiuose socialiniuose portaluose Facebook ar Twitter. O ką gi veikti studentui, jei jam paskaita neįdomi ar medžiaga dėstoma nykiai? Anksčiau nuobodžiaujantieji trukdydavo kitiems kalbėdamiesi ar siuntinėdami lapelius su juokingais užrašais, o dabar užtenka prisijungti prie anketos ir pusantros valandos laiko studentas tylus kaip maža mergaitė, gavusi mėgiamų saldainių.

Dėl šios priežasties dėstytojai pyksta, kad studentai sėdi paskaitose kaip daržovės ir paklausus jų nuomonės vienu ar kitu klausimu net akių nepakeldamas nuo ekrano „stropuolis“ atsako, kad neturi ką pasakyti šia tema. Žinoma, toks nedėmesingumas ir akivaizdžiai rodoma nepagarba erzina ir trikdo, todėl kai kurie dėstytojai imasi kokių nors veiksmų, kad sustabdytų tokį elgesį.
Kyla klausimas, ar apskritai nešiojamasis kompiuteris yra reikalingas per paskaitas? Tikriausiai ne. Užrašai į sąsiuvinius yra senas ir patikrintas dėstomos medžiagos konspektavimo būdas, kurio dar ilgai nepakeis net ir naujausi technikos stebuklai.

Jei universitete oficialiai naudojimasis nešiojamaisiais kompiuteriais paskaitų metu ir nebus uždraustas, pats dėstytojas gali paprašyti išjungti juos arba studentai susilaukti bjaurių žvilgsnių ar pajuokiančių replikų, o gal ir dar blogiau. Pažiūrėkite vieno studento užfiksuotą medžiagą, kaip Lietuvoje tikriausiai ir tikėkimės niekada nepamatysim to, ko ėmėsi vienas iš kantrybės išvestas užsienio universiteto profesorius.

Informacija iš: www.collegebound.net/blog/

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje