Studentai pagerbė Vytauto Gedgaudo atminimą

Studentai pagerbė Vytauto Gedgaudo atminimą
Studentai pagerbė Vytauto Gedgaudo atminimą
Lietingą trečiadienio rytą Vilniaus universiteto žurnalistikos pirmakursiai kartu su KF Integruoto informacijos centro direktoriumi Adomu Taraskevičiumi Antakalnio kapinėse aplankė prieš dešimt metų mirusio žurnalisto Vytauto Gedgaudo kapą.

Vytautas Gedgaudas buvo talentingas prieškarinės Lietuvos, o vėliau ir Prancūzijos žurnalistas. Emigravęs į JAV dirbo laikraščiuose „Vienybė“ ir „Dirva“ (1968-1991 m. pastarosios vyriausiasis redaktorius).

1997 m. kartu su žmona Stefa, savo lėšomis įsteigė prestižinę, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų asociacijos Vytauto Gedgaudo premiją. Ji skiriama žurnalistams už brandžius publicistikos, mokslo tiriamuosius bei žurnalistikos istorijos darbus. Pirmasis premijos laureatas buvo Ferdinandas Kauzonas. V. Gedgaudui mirus, jo žmona Stefa Gedgaudienė kasmet savo lėšomis remia vieną svarbiausių Lietuvos žurnalistų sąjungos premijų.

Prestižinę Vytauto Gedgaudo premiją už profesinį meistriškumą yra gavę žurnalistai: Egidijus Aleksandravičius, Janina Bačiliūnaitė, Daiva Budrienė, Antanas Budrys, Audronė Jankuvienė, Irena Petraitienė, Kęstutis Petrauskis, Viktoras Rudžianskas, Leopoldas Rozga, Laimonas Tapinas ir Aldona Žemaitytė-Petrauskienė.

Pažangiausiam Vilniaus universiteto žurnalistikos studentui kasmet taip pat yra įteikiama vardinė V. Gedgaudo stipendija. Ją iki šiol yra gavę Vaida Bielskytė, Linas Kmieliauskas, Jurgita Kuzminskaitė, Mantas Katinas, Jolanta Germanavičiūtė, Donatas Grybauskas, Liudmila Kudinova, Deividas Jursevičius, Asta Borusevičiūtė, Gedas Saročka, Vilija Pakalkaitė, Artūras Anužis, Gabija Lunevičiūtė, Tomas Vaiseta, Rugilė Gaidukaitė, Artūras Pučėta, Agnė Skamarakaitė, Mindaugas Nastaravičius, Dovilė Jablonskaitė, Toma Jonuškaitė, Mitkaitė Justina, Gediminas Cibulskis, Viktorija Rinkevičiūtė, Mindaugas Jackevičius, Adomas Taraskevičius ir Vaida Gustaitytė.

Žvakelės uždegimas – simbolinis pagarbos atidavimas žmogui, smarkiai prisidėjusiam prie žurnalistikos tobulinimo Lietuvoje ir už jos ribų.

Gruodžio 15 d. institute rengiamas advento vakaras, skirtas V. Gedgaudui atminti. Kartu bus įteikta ir stipendija, geriausiam 2008-2009 mokslo metų studentui. Renginyje dalyvaus ir žinomo žurnalisto bei skauto žmona Stefa Gedgaudienė.

Patalpinta: Naujienos