Naujas „Google“ projektas – arčiau naujienų

naujienos22

Š. m. gruodžio 8 d. pasirodė naujas interneto tarnybos „Google“ projektas – „Living Stories“ („Gyvos istorijos“), parengtas bendradarbiaujant su laikraščiais „The New York Times“ ir „The Washington Post“. Tai turėtų būti ypač įdomu žmonėms, besidomintiems svarbiausiomis dienos naujienomis.

Pagrindinė idėja – pristatyti naujienas lengvai suvokiamu formatu ir patobulinti publikacijų atskirtį tarp Google paieškos rezultatų.

Kaip visa tai veikia? Paieškos rezultatai sukaupiami pagal pavadinimą ir chronologiškai pateikiami URL formatu. Skaitytojas gali paspausti „Read more“ („Skaityti daugiau“) ir tame pačiame puslapyje bus parodomas visas straipsnis arba „Show less“ („Rodyti mažiau“), kad tekstas vėl būtų sutrauktas. Tokiu būdu nereikės eiti į puslapį, kuriame pateiktas straipsnis, ar grįžti iš jo, taip pat neteks laukti, kol šis pasikraus. Be to, jei yra peržiūrima publikacija, tinklalapis ją įsimena, ir grįžus atgal naujas turinys bus pabrauktas.

Svarbiausia, kad kiekviena naujienų tema turi atskirą savo tinklalapį, į kurį nuolat kaupiasi nauji pranešimai iš įvairių šaltinių. Tai naujas, dar neregėtas žinių formatas.

Planuojamas dviejų ar trijų mėnesių bandomasis laikotarpis. Bus žiūrima, kaip šis eksperimentas – naujas žinių pristatymo būdas – prigis. Įdomu, ar vartotojai tik peržiūrės antraštes? Ar skaitys jiems rūpimas publikacijas? Galiausiai, ar tai taps priimtina ir įprasta pereiti į publikacijų tinklalapius?

Patalpinta: Pasaulyje, Žiniasklaida