Kalėdų nuotaikos beldžiasi ir į instituto duris

Brockvicky (Flickr) nuotrauka
Brockvicky (Flickr) nuotrauka
Kalėdos ir prieškalėdinis laikotarpis, tai metas, kai dauguma stengiasi būti vieni kitiems geresni, jautresni. Šiuo kalėdiniu gerumo virusu užsikrėtę ir žurnalistikos studentai sumanė surengti gerumo akciją „Kalėdos kviečia“.

Pagrindinė projekto iniciatorė – antrakursių „Kalėdinė redakcija“. Vieni iš pagrindinių vadovų – Justina Bezaraitė ir Tomas Bašarovas, subūrę daugiau nei dvidešimties žmonių grupę, pasidalino į dvi komandas: viena rūpinsis įvairių laikraščių prenumeratomis ir knygomis senelių bei vaikų namams, kita – kultūriniais ir pramoginiais renginiais tų pačių įstaigų gyventojams. Akcija bus pradėta įgyvendinti kitą savaitę, o tęsis ir po Naujųjų metų.

„Iš redakcijų prašysime prenumeratų, pasenusių, tačiau turiniu dar naudingų leidinių, išvežamų naikinimui. O mūsų organizuojamiems kultūriniams ir pramoginiams renginiams paramos ieškosime įvairiuose kultūrinėse įstaigose. Tai nebūtinai bus tradiciniai renginiai, tai galėtų būti ir teatro generalinė repeticija“ – apie projekto planus pasakojo Justina.

Justina mano, kad ši akcija naudinga tiek studentams, įsijungiantiems į visuomeninę veiklą, tiek rėmėjams, kurie tokias akcijas veikiausiai primiršo dėl krizės ir, be abejo, tiems, kam ši akcija skirta, nes tai nebus tiesiog paprastai suteikiama parama, bus bendraujama su žmonėmis, kuriems ypač to reikia.

Reikia tikėtis, kad akcija nenutrūks ir taps gražia tradicija, o baisiausiu kiaulių gripo ir krizės priešu taps gerumo virusas.

Patalpinta: Naujienos