10 dovanų už studentišką kainą

Studentiškos Kalėdų dovanos Vainiaus Eivos nuotraukose.
Studentiškos Kalėdų dovanos Vainiaus Eivos nuotraukose.

Kalėdos – tai ir dovanų metas, todėl daugumai mūsų net paskausta galvą, pagalvojus apie dovanų ieškojimą, blaškymąsi po parduotuves, norint surasti kažką gražaus, nematyto, originalaus ir, žinoma, pakankamai pigaus. Tai nelengva užduotis, todėl nusprendėme truputėlį pagelbėti, patys aplankydami keletą rankdarbių ir suvenyrų parduotuvėlių Vilniaus senamiestyje. Tiesa, kažko įdomaus pavyko rasti vos keliose.

1. Taikus tigras

vtigriukas20

Tigriukas iš „Sauluvos“

Ko gero, pati pigiausia iš visų rastųjų dovanėlių buvo nedidukas molinis kitų metų simbolis –  tigras. Smagiai susirangęs guli ant lentynos ir linksmai besišypsodamas uodega parodo į šalia stovinčią kainą – 5 litus. Šį mažą tigriuką galima rasti Literatų gatvėje įsikūrusioje suvenyrų parduotuvėlėje.

2.  Auksu tviskantys burbulai

 vburbulas20

Auksinis burbulas iš „Sauluvos“

Toje pačioje parduotuvėje, vos įėjus, iš karto į akis krenta įvairiausių dydžių, auksu žibantys burbulai, kurių kaina priklauso nuo jų dydžio – 5-8 litai. Šiuos burbulus galima būtų naudoti ne tik kaip eglutės papuošalą (ypač atsižvelgiant į didžiausio burbulo dydį), bet ir kaip kambario dekoraciją bet kokiu metų laiku.

3. Butelis su zebrais

vgira20

Kitą labai originalią dovanėlę galima rasti šalia Krašto apsaugos ministerijos, Liejyklos gatvėje esančioje rankdarbių parduotuvėlėje „Stebuklų pieva“. Pirmasis pastebėtas daiktas – įspūdingai atrodantis senovinis giros butelis, ant kurio dailiai išpiešti ganosi zebrai. Jo kaina – viso labo 17 litų.

4. Akmenėliai-segės

vakmenelis20

„Dekupažo“ stiliumi išgražintas giros butelis – ne vienintelis taip išdailintas daiktas šioje parduotuvėje. Ten taip yra ir gražiai atrodančių akmenėlių-segių, su įvairiausiais paveikslėliais. Tokių originalių segių kaina – 21 litas.

5. Ekologiška apyrankė

vkokosine20

Kita ne mažiau įspūdinga ir įdomi dovanėlė galėtų būti iš kokoso lukšto pagaminta apyrankė, kainuojanti 17 litų. Gal ji ir nėra provokuojančio grožio, tačiau savaip įdomi, originali ir ekologiška.

6. Auskarai iš kokoso

vauskarai20

Dar vienas kokoso lukšto gaminys – auskariukai. Pagaminti tokia pačia technologija kaip ir apyrankė, jie gali būti derinami prie pastarosios. Jų kaina – 21 litas.

7. Vazelė, bet ne gėlėms

vvazele20

Pats įspūdingiausias kūrinys iš kokoso lukšto – vazelė, skirta įvairiausiam naudojimui. Žinoma, tai ne tokia vazelė, į kurią būtų galima pamerkti gėles, tačiau gali būti naudojama kitai paskirčiai. Vazelės kaina – 25 litai.

8. Įspūdinga namų puošmena

vdekoracija20

Vienas įspūdingesnių darbų už tikrai mažą kainą – pakabinama kambario, namo ar buto dekoracija. Pagaminta iš medinės lentos, ant kurios yra išpiešti įvairūs paveikslėliai ir užrašyti gražiausi žodžiai. Prie lentos yra pritvirtinta virvė, ant kuriuos yra pririšta cinamono lazdelė, graikiškas riešutas, riestainis ir apvalus varpelis. Tokį daiktą būtų galima naudoti švenčių metu vietoj jau atsibodusio ir daugeliui įkyrėjusio kalėdinio vainikėlio ant durų. Šis vienetinis ir originalus papuošimas kainuoja (su studentiška nuolaida) 30 litų.

9. Vilnonė kasa

vkasa20

Paskutinis daiktas iš „Stebuklų pievos“, kuris ypač reikalingas šaltuoju metų laiku – vilnonė dekoratyvinė kasa, kurią galima naudoti kaip gražų šiltą šalikėlį. Nors ir neplati, tačiau ilga ir labai šilta kasa būtų puiki dovana visada šąlančiam studentui. Šio šalikėlio-kasos kaina – 25 litai (taip pat su studentiška nuolaida).

10. Mediniai žaislai

vzaislas20

Paskutinis, tačiau ne prasčiausias dovanai tinkantis daiktas – tai senove ir medžiu kvepiantis medinis žaislas iš Pilies gatvės apačioje esančios suvenyrų parduotuvės. Šių žaislų įvairovė stebina. Taip pat stebina ir mažos jų kainos. Kai kurie žaislai tekainuoja 20 litų. Nors studentai ir yra suaugę žmonės, širdyse daugelis dar jaučiasi vaikais, todėl dovanai toks „gyvas“ žaislas tikrai tiktų. Galbūt studentas ir nežaistų su mediniu sunkvežimiu ar traukinuku, tačiau galėtų pasistatyti ant lentynos ir kaskart jį pamatęs – nusišypsoti.

Taigi, artėjančių Kalėdų proga dovanos galime užsukti ne tik į prekybos gigantus, vienodas dovanėles parduodančius tūkstančiams žmonių, bet ir į mažas rankdarbių ar suvenyrų parduotuvėles, kuriose yra parduodamos rankų darbo smulkmenėlės, skleidžiančios šilumą ir grožį savo unikalumu.

Patalpinta: Publikacija