Vilniaus širdyje pateiktas žurnalistikos almanachas

Almanacho autoriai tikisi, kad leidinys padės gerinti Lietuvos žiniasklaidą. Karolio Vyšniausko nuotrauka.
Almanacho autoriai tikisi, kad leidinys padės gerinti Lietuvos žiniasklaidą. Karolio Vyšniausko nuotrauka.
Trečiadienį  į Vilniaus rotušę susirinkusieji galėjo iš arčiau susipažinti su nauju almanachu „Žurnalistika 2008“. Lietuvos žurnalistų sąjungos išleistas straipsnių rinkinys sujungia studentų ir jau patyrusių žurnalistų kūrinius, gvildena klausimus apie šiandieninę Lietuvos žiniasklaidą.

„Kiekvienoje specialybėje reikia pažvelgti į save iš šalies“, – renginio metu sakė Česlovas Juršėnas, pabrėždamas leidinio svarbą.

Lietuvoje žurnalistikos almanachai buvo leidžiami ir anksčiau. Tarpukaryje buvo pasirodęs „Lietuvos žurnalistų sąjungos metraštis“, o nuo 1973 iki 1990 metų buvo leidžiamas ir metraštis „Žurnalistika“. Buvęs jo sudarytojas Domijonas Šniukas renginio metu pasakojo, kad sovietmečiu buvo stengiamasi neakcentuoti, jog tai periodinis leidinys, nes būtų buvę neįmanoma gauti leidimo spausdinti metraštį.

Po Lietuvos nepriklausomybės atgavimo žurnalistikos metraščiai ilgai nebuvo leidžiami. Tik praėjusiais metais pasirodė almanachas „Žurnalistika 1990–2007“.

„Keletas kolegų susirinko drauge ir pabandė sumodeliuoti, kaip turėtų atrodyti septyniolikos metų laikotarpis vienoje knygoje“, – pasakojo Vilniaus universiteto docentė ir viena „Žurnalistika 1990-2007“ autorių Audronė Nugaraitė.

Almanacho „Žurnalistika 2008“ autoriai viliasi, kad jų bendras darbas prisidės prie šviesesnės žurnalistikos ateities kūrimo bei taps svarbiu istoriniu šaltiniu naujajai kartai.

Patalpinta: Naujienos, Žiniasklaida