Gripo pandemijos gidas žurnalistams

Esparta (flickr) nuotrauka
Esparta (flickr) nuotrauka

Harvardo universiteto Niemano mokslinės draugijos žurnalistai parengė ir pristatė projektą  gripo pandemijos tema besidomintiems kolegoms. Internetinis puslapis www.coveringflu.org parengtas pačių žurnalistų ir skirtas žiniasklaidos profesionalams palengvinti darbą pristatant informaciją visuomenei aktualia bei painia gripo pandemijos tema.

Žurnalistai, naudodamiesi gidu, galės rasti informaciją nuo gripo vystymosi etapų iki mokslininkų vertinimų, kurie padės išlaikyti objektyvumą, vertinant sveikatos organizacijų pateikiamus faktus bei informuojant visuomenę apie vakcinos reikalingumą, vyriausybinių organizacijų pasiruošimą gripo pandemijos iššūkiui.

Projekto vadovė ir puslapio redaktorė Stefanie Friedhoff  teigė, jog žurnalisto darbe būtina suvokti skelbiamos informacijos vertę, išnagrinėti ir įsigilinti į ruošiamos temos pateikiamas išvadas, o gripo pandemijos tema dažnai nušviečiama tik viena spalva, todėl gidas padės žurnalistams nepasiklysti tiriant tikrus ar sufabrikuotus faktus.

Interneto svetainė bus nuolat atnaujinama. Gidas suskirstas į keletą smulkesnių  temų: bendrų pastabų apie gripą ir pandemijos sąvoką, pasirengimo gripo pandemijos fazei, pastebėjimų ir pasakojimų apie gripo poveikį žiniasklaidos priemonėse, komunikacijos su visuomene pandemijos akivaizdoje, pandemijos istorijos ir kt.

Parengta pagal interneto žiniasklaidą.

Patalpinta: Pasaulyje, Žiniasklaida