Giedrius Kuprevičius – kompozitorius

Giedrius Kuprevičius. Balsas.lt nuotr.
Giedrius Kuprevičius. Balsas.lt nuotr.

Kompozitorius Giedrius Kuprevičius – įvairiaspalvė asmenybė. Jo veikla neapsiroboja vien tik muzikos kūrimu. Be muzikos kompozitorius dėsto universitete, publikuoja savo rašinius Lietuvos spaudoje, remia jaunimo kultūrinę veiklą.

Jau daugiau nei penkiasdešimt metų G. Kuprevičių galima pamatyti skambinant Kauno Karo muziejaus kariljonu. Ir šiuo metu kompozitorius yra vyresnysis Kauno miesto varpininkas. Taip pat, beveik tiek pat kiek ir skambina karilijonu, G. Kuprevičius užsiima pedagogine veikla. Prieš devynerius metus G. Kuprevičius tapo Kauno technologijos universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto dekanu.

Už  ilgametę kūrybinę ir pedagoginę veiklą G. Kuprevičius 2003 metais apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi. Tais pačiais metais buvo išrinktas įsimintiniausiu Kauno menininku. O dar po dvejų metų G. Kuprevičiui skirta Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Giedrius Kuprevičius kuria savo svetainę internete, kurį nuolat papildo naujausiais kūriniais, dalinasi savo mintimis su svetainės lankytojais.

Patalpinta: Publikacija