Almanachas – mokymuisi ir tobulėjimui

 

Lapkričio 18 dieną Vilniaus Rotušėje visuomenė buvo oficialiai supažindinta su almanachu „Žurnalistika 2008“. Jį pasitiko ir sveikino almanacho redaktoriai, bendraautoriai, įvairių sričių žurnalistai, žurnalistikos dėstytojai ir studentai bei kiti svečiai.  Renginyje skambėjo instrumentinė muzika, dainos, svečiai negailėjo gerų žodžių almanacho redaktorėms  – Aldonai Žemaitytei bei Aurelijai Arlauskienei.

Svarbu paminėti, jog tokio pat pobūdžio leidinys – žurnalistikos metraštis – ėjo 1973-1989 metais, tačiau vėliau jo leidyba buvo nutrūkusi iki 2007-ųjų. Prieš dvejus metus atgaivinto Žurnalistikos almanacho redaktorių kolegijos pirmininkė doc. Audronė Nugaraitė sakė: „17 metų – tuščias tarpas. Ir tai mes labai sunkiai atkūrėme“. Šiemet išleistame „Žurnalistikos almanache“ aptariama ne tik 2008 metų žiniasklaidos padėtis, bet ir akcentuojamos žurnalistų etikos problemos.

Taigi kokia yra žurnalistikos istorijos svarba? Kokios yra šio almanacho ateities perspektyvos ir reikšmė žurnalistikos studijoms? Apie visa tai radijo reportažą parengė Martynas Suslavičius, Ieva Petuškaitė, Viktorija Sinicaitė ir Ovidijus Višniauskas.