Patarimai vienišai studentei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasiryžusi pradėti savarankišką gyvenimą, atsikraustai į bendrabutį ar net į nuosavą butą. Neabejoji, kad viską sugebėsi pasidaryti pati, tačiau… veikiausiai nesusimąstai, kad į tą viską gali įeiti ir vinių kalimas ar net pelės medžiojimas. Tačiau tokia yra žiauri realybė: studijų metais teks išmokti ne tik pasirinktos specialybės subtilybių, bet ir kai kurių buitinių darbų, kuriuos bet kuri moteris mieliau paliktų vyrams. Tad štai keli patarimai, kurie galėtų būti naudingi tokiai savarankišką gyvenimą pradėjusiai vienišai studentei.

Ką bendra turi laiptinė su konservais

Dažniausia bėda, kuri gali mus netikėtai užklupti virtuvėje yra beviltiškai neaštrūs peiliai. Garantuoju, kad tik nedaugelis studenčių turi galąstuvus, nes tai nėra toks daiktas, kurį pasiimi išsikraustydama iš tėvų namų.

O pasigaląsti peilį galima ir be įrankių – tam užtenka laiptinės su betoniniais laiptais. Keletas brūkštelėjimų šonu pasukta peilio geležte į betoną ir „vualia“! Taip pat galima bandyti brūkštelti peilį į peilį, bet tokiu atveju reikia būti itin atsargioms, nes ašmenims nuslydus, kad ir kokie neaštrūs jie būtų, gali smarkiai įsipjauti.

Kai peiliai jau pagaląsti nebebaisios ir kitos problemos – konservų dėžutė ar butelis raudono vyno. Juk karštu vynu pasimėgauti vėsiu oru taip smagu!

Tai štai – ir konservus, ir vyno butelį galima sudoroti peiliu ir truputėliu fantazijos. Juk mes, merginos, puikiai žinome, kad virtuvėje būtinas kūrybiškumas, tad pasitelkus šiuos įrankius visos sandariai uždarytos talpos mums atsivers lyg lobių skrynia.

Kaip vietoj santechniko panaudoti lygintuvą

Truputėlį sunkiau spręsti kasdienio gyvenimo problemas gali būti, jei virtuvėje ar vonioje ėmė kapsėti vanduo. Prakiurus vamzdžiui būtina kviesti santechniką, nes, kad ir kokios kūrybingos bebūtume, be santechnikos žinių čia vargiai ką padarysime. Vis dėlto bent pirmąją pagalbą vamzdžiui suteikti galime. Tarkim, jei prakiurėlis nėra vamzdyno dalis, o tik plastmasinė „alkūnė“, galima ją sušildyti įkaitusiu lygintuvu ar plaukų džiovintuvu ir tuomet suspausti įkaitusią plastmasę. Taip sutaupysime ir vandens, ir savo nervų – juk nėra nieko baisiau už įkyrų kapsėjimą naktį.

Kada elektriniai prietaisai nėra merginos draugai

Kartą į lizdą kišdama elektrinės viryklės laidą buvau nukrėsta elektros. Bendrabučiuose turėti elektrinę viryklę kambaryje draudžiama, tad problema gali pasirodyti visai neaktuali, tačiau savybė su elektros lizdu jungtis būtent laidais būdinga daugumai elektrinių prietaisų. O kai tie laidai būna prastai izoliuoti, elektra gali trenkti ir per dailiausius nagelius. Tad jeigu namuose yra bent vienas neizoliuotas laidas, tučtuojau apvyniokite jį izoliacine juosta (tik nesumaišykite jos su paprasta lipnia juosta: izoliacinė juosta paprastai gerokai storesnė ir svarbiausia – nepersišviečianti). Ir nepamirškite, kad vanduo yra puikus laidininkas, tad jokiu būdu neatlikinėkite šios procedūros šlapiomis rankomis.

Sprendžiant keblumus, kylančius su kompiuteriais ar kitais elektroniniais prietaisais, sunku atrasti vieną receptą. Kartais užtenka paspausti reikiamą mygtuką, o kartais prireikia geros valandos vien problemai surasti. Iškilus neaiškumams patartina skaityti naudojimosi instrukciją, na, o jei kyla sunkumų dirbant su kompiuterine programa, internetiniame puslapyje www.youtube.com galima rasti naudingų video pamokėlių. Vis dėlto technikos srityje merginos (kaip, beje, ir vaikinai) neturėtų gėdytis savo neišmanymo ir drąsiai kreiptis į specialistus, nes taisant bandymų ir klaidų metodu galima prisišaukti ir dar didesnę bėdą.

Kada geriau šypsotis nei…

Būna gyvenime ir tokių atvejų, kai lieki viena su problema, kurios esi tiesiog fiziškai nepajėgi išspręsti. Tačiau tenka. Pavyzdžiui, man teko perstumti šaldytuvą – tokį labai sunkų ir didelį. Ir turiu pasigirti, kad negavau trūkio ir net nepasitempiau nugaros. Šaldytuvą ir kitus didelius daiktus, pavyzdžiui, lovą ar spintą, reikia transportuoti iš lėto, mažais „žingsneliais“. O jei po šaldytuvo ar baldo „kojelėmis“ sugebėsi įsprausti  riekelę kaimiško rūkyto lašinuko, viskas vyks tikrąja to žodžio prasme kaip sviestu  patepta.

Pagauti pelę taip pat reikia fizinių jėgų, bet labiausiai – drąsos. Į paspęstus spąstus įkliuvusią pelę kažkokiu būdu teks išgabenti iš kambario. Jei jums tai nemalonu, apsiginkluokite žavesiu ir keliaukite pas arčiausiai gyvenantį kaimyną. Lai jis tepasi rankas, o jūs mielai šypsokitės ir nepamirškite padėkoti.

Patalpinta: Publikacija