SOSTINĖ BUNDA

Spalvos ir skoniai Vilniaus ritmu Pavasario audros Pirmieji vėjai Sostinė bunda Vilnius pavasarįDominykos Rūtos Gucevičiūtės nuotr.

,,Siemens“ arena kvietė atvėsti perkaitusius nuo pavasarinės saulės

Vilnius šventas Velykas sutiko kartu su labai šiltais orais: vietomis temperatūra siekė net 24 laipsnius šilumos, tačiau buvo viena vieta, kurioje termometro stulpelis sunkiai perkopdavo 12 laipsnių šilumos. Tai – ,,Siemens“ arena, kurioje vyko Pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės varžybos. Jose, kartu su šeimininkais lietuviais, kovojo ir Lenkijos, Kroatijos, Rumunijos, Didžiosios Britanijos bei Nyderlandų nacionalinės ledo ritulio rinktinės.
Net ir nieko apie ledo ritulį nežinantis žmogus, atvykęs į Siemens areną, tuoj pat sutelkė dėmesį į ledą. Pamatyti gyvai apie 27 km/h greičiu čiuožiančius vyrus, pajusti prie borto spaudžiamo ritulininko skausmą bei prieš akis pamatyti visą savo praėjusį gyvenimą, kuomet guminis ritulys daugiau nei 150 km/h greičiu išlekia už žiūrovus nuo sportininkų skiriančių aptvarų. Nemažiau emocijas kaitina ir ant ledo kylantys susistumdymai ar rimtesni varžovų apsikumščiavimai, o kiekvienas lietuvių įvartis palydimas plojant atsistojus, skanduojant „Lietuva, Lietuva“ ar „duodant penkis“ greta stovinčiam visai nepažįstamam žmogui – visą tai patirsi tik ledo ritulyje. Daugiau>>

Pavasaris Vilniuje rieda dviratėmis transporto priemonėmis

Iš miego (ne malonaus, o varginančio) pažadintas rūsyje žiemojęs dviratis: nupūstos dulkės, sutepta grandinė, pakeistas priekinis žibintas. Kuprinėje – buteliukas vandens ir šviesą atspindinti liemenė, o ausyse skamba pozityviai nuteikianti daina. Pirmyn.
Trumpoji laikrodžio rodyklė tuoj sustos ties 18 valanda. Maršrutas „Pilaitė – Arkikatedros aikštė“ – beveik įveiktas, tačiau tai nėra galutinis mano kelionės tikslas. Šįvakar keliauju prisijungti prie „Kritinės masės“, kuri – dar priešakyje. Klausiate, kas tai? Paprašysiu sekundėlės kantrybės, viską tuoj sužinosite.
Pasiekus maršruto galutinį tašką šį kartą mano akis džiugina ne didingi statiniai, o didelis būrys to paties noro vedamų žmonių. Jų nėra tiek daug,iek masyviausiais „Kritinės masės“ laikais (2012 metais buvau bene tūkstantinės dviratininkų virtinės dalis). Nieko keisto, nes šiltasis sezonas tik pradeda įsibėgėti. Daugiau>>