„Geroji naujiena.LT“
geroji naujienaLT
„Vėl kriminalai! Kad ką nors gero parašytų...“ Aut. Laura Urbonavičiūtė
„Vėl kriminalai! Kad ką nors gero parašytų…“ Aut. Laura Urbonavičiūtė

Kiekvieną dieną įvairiais sklaidos kanalais mus pasiekia didžiulis kiekis informacijos. Dažnai pastaroji gali šokiruoti, liūdinti, kelti nerimą. Išvargę nuo įvairaus masto nelaimių, gerų naujienų laukiame lyg šviežio oro gūsio. Tačiau juk geras geram nelygu.


Autorė: Laura Urbonavičiūtė

Scena iš spektaklio „Gandro dovana“   Nuotr. Teatro archyvo
Scena iš spektaklio „Gandro dovana“ Nuotr. Teatro archyvo

Maža teatro trupė „Stalo teatras” išvyko į Kanadoje vykstantį lėlių teatro festivalį. Ten jie parodė spektaklį „Gandro dovana“. Festivalyje dalyvavo daugiau nei 20 trupių iš viso pasaulio, todėl džiugu, kad lietuviai pirmą kartą prisijungė prie jų. Vienas iš aktorių, Saulius Čėpla, pasakoja išsamiau apie kelionės įspūdžius.


Autorė: Kotryna Šeduikytė

Žmonės laukia lietuviško kino premjerų ir gausiai plūsta į sales. Nuotr. autorius Getty („The Telegraph“)
Žmonės laukia lietuviško kino premjerų ir gausiai plūsta į sales. Nuotr. autorius Getty („The Telegraph“)

Lietuviško kino paletė dažosi kitokiais atspalviais. Pagaliau jis atgimsta. Šį kartą komerciškai ir gali lygiuotis su „holivudiška“ produkcija.


Autorės: Saulė Norvilaitė ir Gabrielė Valaitytė

Išvykote į užsienį? Negalite prižiūrėti gimtinėje paliktų kapų? O galbūt norite padėti tokiems žmonėms? Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto magistrantai sugalvojo idėją!

Autorius: Jaunius Sarapas

„Europos jaunimo kortelė“ suteikia galimybių jaunimui iš visos Europos keliauti, mokytis ar tiesiog užsiimti aktyvia veikla už mažesnę kainą. Lietuvoje ši kortelė taip pat veikia, tačiau apie ją žinančių yra nedaug.


Autorė: Raminta Bubnytė

Tiems, kas vertina lietuviškumą. Nuotr.aut. Dovilė Balčiūnaitė
Tiems, kas vertina lietuviškumą. Nuotr.aut. Dovilė Balčiūnaitė

Jaunimas nevertina folkloro? Mitas, kurį griauna folkloro ansamblio „Ratilio“ nariai.


Autorė: Rasita Andruškevičiūtė

Taip šypsotis moka ir lietuviai. Nuotr. Shutterstock
Taip šypsotis moka ir lietuviai. Nuotr. Shutterstock

Lietuvoje ir už jos ribų yra paplitęs stereotipas, kad lietuviai yra nelaimingi žmonės. Tačiau pastaruoju metu pastebima, kad mes mokame ir juoktis, ir juokauti. Plinta įvairios humoro formos, vis dažniau pokštų, juokelių pasirodo ir viešoje erdvėje – klubuose, televizijoje, internete.


Autorė: Unė Liandzbergytė

Sušilti Vilniuje ir pavasaryje

Vilniaus panorama. Nuotrauka: Laimonas Ciūnys
Vilniaus panorama. Nuotrauka: Laimonas Ciūnys

Ledinė žiemos ranka atsigniaužė, leisdama į savo delną nutūpti pavasariui. Pasirodžiusi saulė privertė primerkti nuo pilkumos pavargusias akis. Šiltas vėjelis glosto skruostus. Ir dabar taip norisi pabėgti iš uždarų erdvių, išsilaisvinti iš keturių sienų kalėjimo ir sušilti pavasaryje tiek kūnu, tiek siela. Vienas tokių „apšilimo“ būdų – pasivaikščiojimas. Pasivaikščiojimas, apipintas istorijų ir legendų. Ir Vilnius tam tikrai tinkamas miestas. Daugiau>>

Blaiviai mąstantis jaunimas – ne utopija

LKJBS „Žingsnis“ vienija ne tik skirtingų pomėgių, bet ir įvairaus amžiaus jaunimą. Nuotr. autorė Akvilė Plaipaitė
LKJBS „Žingsnis“ vienija ne tik skirtingų pomėgių, bet ir įvairaus amžiaus jaunimą. Nuotr. autorė Akvilė Plaipaitė

„Geriausias būdas nemokamai išgerti – pasakyti draugams, jog šį vakarą negersi“, – teigia moderniosios kartos patarlė. Alkoholio vartojimo įpročiai vis labiau tampa norma, o nevartojantys jo visuomenėje laikomi keistąja mažuma. Kyla klausimas, ar tai normalu ir ar taip turėtų būti. Apie tai pasikalbėjome su kvaišalų prevencinės veiklos atstovais – Lietuvos Krikščioniškojo Jaunimo Blaivybės Sąjungos „Žingsnis“ nariais. Daugiau>>

Jaunimo nedarbas Lietuvoje yra kiekvienos valdžios linksniuojama problema, tačiau ar tik valdžia gali duoti darbo? Aut. Izabelė Pukėnaitė
Jaunimo nedarbas Lietuvoje yra kiekvienos valdžios linksniuojama problema, tačiau ar tik valdžia gali duoti darbo? Aut. Izabelė Pukėnaitė

Prieš kelis mėnesius Lietuvoje pagrindine aktualija buvo išaugęs jaunimo nedarbas. Anksčiau tai buvo laikoma Pietų Europos šalių problema, tačiau pasirodo, kad ir Lietuvoje būnant jaunuoliu įsidarbinti yra itin sudėtinga.
Susiklosčius aplinkybėms, kada valstybė ir privatus sektorius negali pasiūlyti darbo vietos, darbo vietą belieka susikurti pačiam. Vienas iš to būdų – verslo kūrimas. Medinių retro magnetukų kūrėjas, jaunasis verslininkas Marius Dijokas, nesupranta, kodėl Lietuvoje yra toks didelis nedarbas. Juk svarbiausia į problemą žvelgti originaliai ir pačiam imtis iniciatyvos!


Autorė: Izabelė Pukėnaitė

Grupė "MONKEY TANK". Nuotraukos autorius - Julius Kulvecas
Grupė „MONKEY TANK”. Nuotraukos autorius – Julius Kulvecas

Pokalbis su perspektyvios grupės „Monkey Tank” bosistu Alanu. Apie stilių, muzikines naujoves ir ateitį.


Autorius: Martynas Tovarovas

Žurnalistikos instituto rinktinė futbolo turnyre Saulėtekyje.  Nuotr. aut. Paulina Baužytė
Žurnalistikos instituto rinktinė futbolo turnyre Saulėtekyje. Nuotr. aut. Paulina Baužytė

Žurnalistikos instituto rinktinė pagaliau buvo aprengta! Šeši metai be vienodų spalvų – šeši metai be dvasios. Dabar keliai į pergales bus lengvesni!


Autorius: Ramūnas Jakubauskas

Redakcijos žodis

Susisprogdino. Susidegino. Nusižudė. Štai tokios herojiškos istorijos lietuviams įdomiausios. Jos aktualios, nes nutiko ne man, ne tau, bet Jam. Jos žavingos, nes poetiškai lietuvių tautai tai dar vienas pesimistiško oro gūsis. Jos patrauklios didaktiška leksika, ugdančia kuo daugiau mažųjų pasekėjų. Jos – mūsų kasdienybė.

Na gerai, gal kiek pasikarščiavau. Tačiau tikrai neklystu dėl vieno: niekam tikę stereotipai ir yra kuriami tam, kad atsirastų jaunų ir drąsių žmonių, siekiančių juos sugriauti kaip kad griuvo Berlyno siena. Nusiimkite tuos storus juodus akinius, pro kuriuos žvelgiate 24/7, nes miglotą matymą prasklaidys „Geroji naujiena.LT“. Tai – kitoks žvilgsnis į tai, kas artima ir, rodos, taip paprasta, bet neatrasta.

Prisisekite saugos diržus, migruojame ne iš, bet į LT!

Projekto vadovas: lekt. Arturas Laskauskas

Mūsų grupė:
Kotryna Šeduikytė
Karolina Augevičiūtė
Akvilė Plaipaitė
Izabelė Pukėnaitė
Saulė Norvilaitė
Unė Liandzbergytė
Ramūnas Jakubauskas
Martynas Tovarovas
Lukas Kivita
Rasita Andruškevičiūtė
Raminta Bubnytė
Laura Urbonavičiūtė
Gabrielė Valaitytė
Jaunius Sarapas

Redakcijos nuotrauka. Lauros Urbonavičiūtės nuotr.