Laimonas Tapinas – rašytojas, žurnalistas, kino teoretikas

tapinas

L. Tapinas Vilniaus universitete baigė žurnalistikos specialybę, vėliau ilgą laiką dirbo dėstytoju. Inicijavo Istorijos fakulteto žurnalistikos katedrų reorganizavimą į Žurnalistikos institutą, aktyviai dalyvavo steigiant VU Komunikacijos fakultetą. Buvo Lietuvos radijo ir televizijos generalinis direktorius, Žurnalistikos centro direktorius.

L. Tapino proza – daugiausia dokumentinė. Pirmąją knygą „Iliuzijų mugėje“ L. Tapinas parašė 1983 m. Prieš metus knygynų lentynose pasirodė jau 10-oji rašytojo knyga „Laiškanešys, pasiklydęs dykumoje“, kurioje pasakojama apie iškilią kultūros asmenybę – lietuvių kino kūrėją, režisierių ir scenaristą Vytautą Žalakevičių. Knygos anotacijoje rašoma, jog šis kūrinys atskleidžia visus gražiausius L. Tapino kūrybos bruožus – įdėmų, pastabų ir šiltą pasakotojo žvilgsnį, orią bei bičiulišką laikyseną ir, žinoma, subtilų humorą.

„Iš dešimties mano parašytų knygų, septynios – apie kultūros, meno žmones. Rašiau apie juos ne tik dėl jų kūrybos, o dar ir dėl to, kad talentingi menininkai – tai beveik visada – yra spalvingos, įvairiapusės asmenybės“, – interviu Lietuvos filmų centrui (LFC) pasakojo Laimonas Tapinas.

Rašytojo tikslas – įamžinti reikšmingų Lietuvos asmenybių nuopelnus, parodyti, jog kiekvienas gyvename ne be reikalo, nes kuriame neįkainojamą mūsų gyvenimo įdirbio palikimą. Juk prarasto laiko nebūna.

Patalpinta: Publikacija