Kviečia praleisti dieną su teisėju

Įdomu, kas slepiasi už Temidės durų? Pamatyk! Jau ketvirtus metus teismų iniciatyva organizuojamas projektas „Diena su teisėju“ žurnalistikos studentus kviečia dieną praleisti su žymiausiais šalies teisėjais ir iš arti susipažinti su teismų veikla bei teisėjo profesija.

Kiek puodelių kavos per dieną išgeria teisėjas? Ką jis veikia laisvalaikiu? Kas motyvuoja pasirinktame kelyje? Kiek kilogramų sveria trijų tomų byla? Atsakymų į šiuos ir daugelį kitų klausimų ieškoti kaip ir kasmet leisis apie 100 Vilniaus universiteto, Mykolo Romerio universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto teisės bei žurnalistikos studentų.

Projekto metu studentai, susijungę į grupeles, lankysis pasirinktuose šalies teismuose, kur nuo ryto iki vakaro bendraus su teisėjais, dalyvaus teismo posėdžiuose, susipažins su teismų veikla.

Š.m. lapkričio 28 d. Vilniuje kino teatre „Multikino“ vyks finalinis projekto, kurio metu dalyviai pristatys sukurtus video filmukus „Teisėjas studento akimis“. Bus apdovanoti geriausi darbai, kuriuos išrinks specialiai šiam projektui suburta komisija iš šalyje gerai žinomų teisininkų ir žiniasklaidos atstovų. Studentų parengti tekstai apie patirtį teismuose bus publikuojami „Universiteto žurnaliste“ ir perpublikuojami projekto informacinių partnerių.

Daugiau informacijos apie projektą ir registracijos anketą rasite čia:
http://www.teismai.lt/lt/teisinis-svietimas/projektas-diena-su-teiseju/diena-su-teiseju-2017/5035

Patalpinta: Auditorija