Žmogaus teisės rinkimų kampanijoje: kvietimas savanoriauti atliekant tyrimą

Esi socialinių mokslų (politikos, sociologijos, žurnalistikos, komunikacijos…) studentas ar absolventas ir tave domina mokslo tiriamasis darbas. Esi neabejingas valstybės ateičiai ir tau ne tas pats, ką politikai mano žmogaus teisių klausimais. Nesi apolitiškas ir susidomėjęs stebi rinkimų kampaniją. Tau rūpi žiniasklaidos kokybė.

Jei pirmosios pastraipos teiginiuose atpažįsti save, tuomet kviečiame į savo draugiją – tapk Media4Change savanoriu ir prisijunk prie VšĮ Nacionalinio socialinės integracijos instituto įgyvendinamos politikų rinkiminės komunikacijos tyrimo iniciatyvos.

Ką reikės daryti?

  • Atlikti žiniasklaidos (interneto dienraščių, TV ir radijo laidų, laikraščių monitoringą);
  • Išrinkti politikų pasisakymus žmogaus teisių klausimais – skurdo ir socialinės atskirties, emigracijos, smurto artimoje aplinkoje, emancipacijos, pabėgėlių, etninių mažumų, saviraiškos laisvės ir LGBT;
  • Išanalizuoti ir apibendrinti politikų pasisakymų turinį, įvertinti kandidatų potencialą ginti žmogaus teises visuomeninėje ir politinėje veikloje.
  • Parengti tyrimo ataskaitą;

Savanoriai, t.y., dar tuzinas tokių žmonių kaip tu, bus specialiai apmokyti taikyti Media4Change ekspertų sukurtą tyrimo metodologiją. Galėsite tobulinti tyrimų įgūdžius neformalioje aplinkoje ir prisiimsite nemažai atsakomybės, nes būtent nuo komandinio darbo ir savanorių užsidegimo priklausys tyrimo kokybė. Rezultatų ataskaitoje bus pažymėtas kiekvieno indėlis, o pats tyrimas dalyvaujant visiems autoriams pristatytas viešai naujosios kadencijos Seimui susirinkus į pirmąjį posėdį. Jūs tapsite tais, kurie prognozuos, kokia žmogaus teisių politika mūsų laukia artimiausią politinį ciklą ir kokių iššūkių tikėtis žmogaus teisių gynėjams. Media4Change ekspertai konsultuos viso tyrimo metu.

Per savaitę savanoriavimui reikėtų skirti 4-8 val., savanoriavimo trukmė – 3 mėn.

Nepraleisk puikios galimybės derinti tiriamąjį darbą su aktyvizmu žmogaus teisių srityje ir prasmingai sutikti rinkiminį rudenį. Taip pat palaikysime studijuojančius savanorius, norinčius monitoringo metu surinktus duomenis naudoti studijų procese – rengiant įvairius akademinius rašto darbus, pvz., kursinius, bakalauro ar magistro.

Pasirinsime tik labiausiai motyvuotus kandidatus.

REGISTRACIJOS ANKETA

Registracijų laukiame iki rugsėjo 8 d. Pasiteiravimui susisiekite su mumis šiuo elektroniniu paštu: info@media4change.co

Susitikime jau netrukus!