Žurnalistikos trečiakursiai lankėsi Varšuvoje

Balandžio 28-30 dienomis Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos bakalauro programos trečio kurso studentai kartu su Komunikacijos fakulteto dekanu prof. dr. Andriumi Vaišniu lankėsi Varšuvoje, kur susitiko su Varšuvos universiteto Žurnalistikos instituto studentais.

VU Komunikacijos fakulteto žurnalistikos bakalauro studijų programos trečio kurso studentai lankėsi Varšuvoje, kur susitiko su Varšuvos universiteto Žurnalistikos instituto studentais

Susitikimo metu vyko diskusija apie žurnalistikos studijas, studentų lūkesčius ir esamą padėtį, taip pat kalbėta apie Lietuvos ir Lenkijos užsienio ir vidaus politiką, šių kaimyninių šalių santykius, Lietuvos ir Lenkijos vaizdavimą šalių žiniasklaidoje.

Pakeliui į Varšuvą studentai aplankė Kudirkos Naumiestį, kurio kapinėse uždegė atminimo žvakutes ant Vinco Kudirkos kapo.

Išvykstamasis Žurnalistikos istorijos dalyko seminaras Varšuvoje tęsėsi aplankant kalėjimą – Citadelę X – kur mėnesį buvo kalinimas Vincas Kudirka. Muziejaus gidas, vertėjaujant prof. dr. Andriui Vaišniui, pasakojo kalėjimo istoriją. Pasak fakulteto dekano A. Vaišnio, Kudirka būtent čia buvo įkalintas ir pašalintas iš Varšuvos universiteto už socialistų literatūros vertimą. Po kalėjimo jis pradėjo kovoti su caro priespauda. 1887 metais V. Kudirkai pavyko grįžti į universitetą.

Tikimasi, kad užmegztas ryšys su Varšuvos universiteto studentais nenutrūks.

Patalpinta: Naujienos, Universitete