TS-LKD rinkiminių nesėkmių banga Palangos nepasiekė

Palangos mieste antro merų rinkimų turo neprireikė. Kurorto gyventojai balsavo vieningai ir meras Šarūnas Vaitkus antrai kadencijai išrinktas 75,41 proc. balsavusių palangiškių valia. Savivaldybių tarybų rinkimuose Palangoje net 54,89 proc. savo balsus atidavė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašui, kuriam taryboje atiteko dvylika mandatų.

Konkurentai nepatenkinti TS-LKD rinkimų sėkme. Palangos miesto savivaldybės nuotr.Konkurentai nepatenkinti TS-LKD rinkimų sėkme. Palangos miesto savivaldybės nuotr.

Kitų politinių partijų ir visuomeninių rinkimų komitetų kandidatai į miesto tarybą bei mero postą tokią triuškinamą TS-LKD sėkmę vertina santūriai, tačiau kai kurie nusivylimo neslepia. Antroje vietoje kovoje dėl mero posto likęs Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (LRLS) iškeltas kandidatas Artūras Štaras pripažįsta savo pasirodymą vertinąs labai blogai. Pasak jo, tokio rezultato priežastys – buvusio LRLS pirmininko darbas, per pastaruosius ketverius metus išvaikęs kone visus rinkėjus bei senąjį LRLS skyrių. Be to, įtakos turėjo ir , vėlyvas susijungimas su Liberalų ir centro sąjungos Palangos skyriumi, neleidęs deramai pasiruošti rinkimams. „Šarūno Vaitkaus pozicijos Palangoje yra labai sustiprėjusios. Mes to deramai neįvertinome,“ – teigia A. Štaras.

Liberalų sąjūdžio kandidatas į Palangos merus taip pat teigia, jog jo partija „užmigo ant laurų“ po gerų Europarlamento rinkimų rezultatų. „Nepartinių palangiškių sąjūdžio“ iškeltas kandidatas į merus Eimutis Židanavičius savo partijos pasirodymą vertina pozityviau. „Nors įvykdėme tik minimalų planą, iškovotų mandatų skaičių palyginę su kitų partijų (išskyrus TS-LKD) rezultatais, savo pasirodymą galime vertinti gerai,“ – teigia E. Židanavičius. Paklaustas, kas sutrukdė jo partijai pasiekti geresnių rezultatų, buvęs kandidatas į merus nurodė ne tik stiprias TS-LKD pozicijas Palangoje, bet ir lėšų agitacijai trūkumą bei mažą Komiteto kandidatų rinkiminį įdarbį. E. Židanavičius taip pat gailisi, jog naujai išrinktoje Palangos miesto savivaldybės taryboje nepakanka narių opozicijai formuoti. Vis dėlto, „Nepartinių palangiškių sąjūdžio“ koordinatorius mano, jog po ketverių metų vyksiančiuose savivaldos rinkimuose „Nepartinių palangiškių sąjūdis“ pasirodys geriau.

Liberalų sąjūdžio kandidatas į Palangos merus Eimutis Židanavičius teigia, jog jo partija „užmigo ant laurų“ po gerų Europarlamento rinkimų rezultatų.

Pats Š. Vaitkus savo bei TS-LKD pergalę Palangos savivaldybės bei mero rinkimuose vertina santūriai. „Tokia didelę sėkmę lėmė praeitą kadenciją pelnytas rinkėjų pasitikėjimas, o perrinkimą antrai kadencijai vertinu kaip jau nuveiktų darbų įvertinimą“, – Universitetozurnalistas.lt teigė Palangos meras. Paklaustas, ar jaučiasi užtikrintas trylikos TS-LKD atstovų valdančiosios daugumos stabilumu, Š. Vaitkus atsakė, kad svarbiausia, jog Tarybos nariai, priimdami Palangai ir jos gyventojams svarbius sprendimus, rūpintųsi palangiškių interesais, o ne partijų politinėmis ambicijomis.

2011 m. vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose Palangoje TS-LKD surinko 25,47 proc. rinkėjų balsų, gavo 6 mandatus ir koalicinę daugumą sudarė su dar dviejomis politinėmis partijomis – Liberalų ir centro sąjunga bei Liberalų sąjūdžiu.

Patalpinta: Projektai, Rinkimai 2015