Šviesūs pasikalbėjimai
Aplink pasaulį Pirmieji žingsniai Šviesūs pasikalbėjimai Maži, bet pastebimi Gal dar pameni
25pavasariai

Leonidas Donskis: „Laisvė man yra gyvenimas”

Pripažinsiu, prieš pokalbį su vienu žinomiausiu šiuolaikinių Lietuvos filosofų, visuomenės veikėju ir buvusiu Europos Parlamento nariu Leonidu DONSKIU, jaudinausi. Šios asmenybės veikla ir nuopelnai mūsų šalies užsienio politikai bei kultūrai – neįkainojami. Minint 25 – ąsias Lietuvos nepriklausomybės metines, būtent šio žmogaus norėjau paklausti, kas yra laisvė, tautos orumas, demokratinės vertybės.

Komunikacijos fakultetas ir Lietuvos laisvė  bendraamžiai

Dideli ekonominiai, mokslo bei kultūriniai pasiekimai, sparti valstybės raida per 25-erius laisvės metus suformavo gyventojų tikėjimą Lietuva. 25-ąjį gimtadienį kitais metais minės ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas, įkurtas Alma Mater tada, kai žodžio ir minčių laisvė tapo neatskiriama nepriklausomos valstybės dalimi, o informacija ir komunikacija suvokta kaip reikšmingas visuomenės tyrimų laukas. Kaip buvo kuriamas fakultetas? Savo patirtimi sutiko pasidalinti Komunikacijos fakulteto dekanas profesorius dr. Andrius VAIŠNYS.

Vaclovas Augustinas: „Nemanau kad chorinė muzika yra pasenusi”

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, kompozitorius ir dirigentas Vaclovas AUGUSTINAS pasakojo apie Lietuvos kultūrinį gyvenimą sovietinės okupacijos metais ir dalinosi pamąstymais apie meno pokyčius šiandien – besidžiaugiant nepriklausomybės 25-mečiu. Savo kūrybinėje erdvėje – ankštame, pasislėpusiame nuo saulės spindulių, kambarėlyje Vilniaus centre – menininkas prisiminė žingsius laisvo žodžio link ir nerimavo dėl kylančios grėsmės Lietuvai šiandien.

Veronika Povilionienė: „Dainuoju, nes tai yra mūsų šaknys”

Lietuvių liaudies folkloro dainininkė, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė Veronika POVILIONIENĖ dalinosi prisiminimais apie kultūrinį gyvenimą Sovietinės okupacijos metais bei tikino, jog anuomet žmonės nesiliovė tikėti ir stengtis, kad Lietuva būtų laisva. Dainininkė, įsileidusi į savo kuklų, regis, sostinės šurmulio nepasiekiamą būstą, šiltai pasakojo ne tik apie dainas ir laisvę, bet ir vertybes, kurių trūksta nūdienos žmogui.