Elektroninės muzikos meistrai iš Islandijos Vilniuje pristatė naują albumą

Lapkričio 12-ąją sostinėje gastroliavo viena iš stipriausių Europos elektroninių grupių „GusGus“. Teatro arenoje  ji pristatė 9-ąjį studijinį savo albumą „Mexico“.

Lietuva - GusGus pasaulinio turo žemėlapyje.

Nuo 1995-tųjų ši house/techno house muziką grojanti grupė spėjo užkariauti viso pasaulio elektroninės muzikos gerbėjų širdis, pasaulio muzikos topuose besipuikuojantys kūriniai puikus to įrodymas.  Veiklą pradėjusi kaip eksperimentinė kino menininkų komanda, kitąmet dvidešimtmetį švęsianti grupė iki šiol  surenka pilnutėles koncertų sales. Vilniaus teatro arena taip pat buvo pilna.

Grupės nariai sako, jog naujasis albumas atspindi jų brandą, augimą ir pasikeitimą per grupės gyvavimo laiką, taip pat „Mexico” lyg puzlė sudėta iš senų melodijų atspindžių ir muzikos, kurią GusGus kuria ir gyvena šiandien. Albumo muzika labiau pritaikyta platesnei auditorijai, vyrauja daugiau dance stiliaus kūrinių.

Pasirodymas buvo kupinas aukščiausios kokybės garso, organizatoriai pasistengė kurdami ir vaizdo kokybę, buvo naudotas  specialus apšvietimas bei LED ekranai , kurie suteikė dar geresnę garso ir vaizdo sintezę bei leido mėgautis „GusGus” žaižaruojančiomis spalvom, melodijomis ir energija. Kaskart atvykę į Lietuvą šie atlikėjai nustebina nauju skambesiu ir įvaizdžiu. Šį kart scenos kostiumuose karaliavo juoda klasika, o solistas  Daníelis Agustas nepakeitė stiliaus elemento- vikingiškos barzdos ir ilgų šviesių plaukų.

Visgi žiūrovų nuomonės išsiskyrė. Vieniem koncertas atrodė nepaprastai įspūdingas, o štai kiti įžvelgė grupės išsisėmimą ir naujo albumo dainų  panašumą su ankstesniais kūriniais.

„Nuostabi atmosfera ir bendruomeniškumo jausmas, vokalas pribloškiantis, o estetinė vaizdo pusė nė kiek nenusileidžia garsui. Kiekviena daina  kupina skirtingų muzikos žanrų, bet viską sujungia elektronika.  Gali išgirsti šokių aikštelės topų ir kūrinių, kuriuos klausytum prieš miegą.” – taip apie koncertą atsiliepė dvidešimtmetis Karolis Laukys.

„Nesunku išgirsti daug 90-ųjų elektrodance ir 2000-ųjų trance muzikos daromos įtakos, kai kurie ritmai girdėti ankstesniuose albumuose”- sakė muzikantų gerbėja Birutė Jašinskaitė.

Visgi melomanai grupę palydėjo audringais plojimais. Padovanoję nepamirštamą vakarą atlikėjai išvyko tęsti savo pasaulinio turo, pažadėję grįžti su naujais pasirodymais.

Patalpinta: Kultūra, Muzika