,,Siemens“ arena kvietė atvėsti perkaitusius nuo pavasarinės saulės

Vilnius šventas Velykas sutiko kartu su labai šiltais orais: vietomis temperatūra siekė net 24 laipsnius šilumos, tačiau buvo viena vieta, kurioje termometro stulpelis sunkiai perkopdavo 12 laipsnių šilumos. Tai – ,,Siemens“ arena, kurioje vyko Pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės varžybos. Jose, kartu su šeimininkais lietuviais, kovojo ir Lenkijos, Kroatijos, Rumunijos, Didžiosios Britanijos bei Nyderlandų nacionalinės ledo ritulio rinktinės.

Lenkijos rinktinės aistruoliai. Autoriaus nuotr.

Net ir nieko apie ledo ritulį nežinantis žmogus, atvykęs į Siemens areną, tuoj pat sutelkė dėmesį į ledą. Pamatyti gyvai apie 27 km/h greičiu čiuožiančius vyrus, pajusti prie borto spaudžiamo ritulininko skausmą bei prieš akis pamatyti visą savo praėjusį gyvenimą, kuomet guminis ritulys daugiau nei 150 km/h greičiu išlekia už žiūrovus nuo sportininkų skiriančių aptvarų. Nemažiau emocijas kaitina ir ant ledo kylantys susistumdymai ar rimtesni varžovų apsikumščiavimai, o kiekvienas lietuvių įvartis palydimas plojant atsistojus, skanduojant „Lietuva, Lietuva“ ar „duodant penkis“ greta stovinčiam visai nepažįstamam žmogui – visą tai patirsi tik ledo ritulyje.

Neveltui jau nuo pirmosios varžybų dienos, Velykų sekmadienio, buvo jaučiamas didžiulis ledo ritulio gerbėjų susidomėjimas. Į kiekvienas Lietuvos rinktinės varžybas atvyko virš 6000 žiūrovų, o į rungtynes su kroatais, kur Lietuvos nacionalinė ledo ritulio rinktinė kovojo dėl sidabro medalių, buvo parduoti visi bilietai. Buvo galima pamatyti ir svečių iš užsienio: savo gerbėjų atsivežė lenkai, olandai, kroatai bei britai. Pastarųjų buvo nei daug, nei mažai – gerokai virš šimto.

Pakalbintas Lenkijos rinktinės gerbėjas Vojtekas iš Sosnovieco miesto pasakojo, kad jam čempionatas paliko neblogą įspūdį: „Be abejo, daugiausiai prie šio čempionato gėrio prisideda mūsų rinktinė, kuri žygiuoja be pralaimėjimų. Labai patinka Vilnius ir jo žmonės“. Tuo tarpu Didžiosios Britanijos ledo ritulio rinktinės gerbėjas Brajanas iš Liverpulio teigė, jog organizacija galėtų būti ir geresnė: „Turbūt visi pastebėjo, kad ledo kokybė nėra gera, dėl to kenčia mūsų ledo ritulininkai. Džiaugčiausi, jei mūsiškiams pavyktų iškovoti medalius“.

Lietuvos rinktinė nugalėjo rumunus. Autoriaus nuotr.
Lietuvos rinktinė nugalėjo rumunus. Autoriaus nuotr.

Lietuviai čempionate kovojo pagirtinai: pirmosiose rungtynėse 4-0 nugalėti olandai, nors ir pralaimėta 2-3 akivaizdiems čempionato favoritams lenkams, vėliau 2-1 nukauti britai bei 5-2 sutriuškinti rumunai. Lemiamose rungtynėse dėl sidabro medalių mūsiškiai sausakimšoje Siemens arenoje 2-3 pralaimėjo Kroatijos ledo ritulininkams. Čempionų titulą ir kelialapį į aukštesnį divizioną iškovojo Lenkijos ledo ritulininkai.

Visus rezultatus, statistikas ir čempionato naujienas galite rasti oficialioje čempionato svetainėje www.iihf.com.

Patalpinta: Rašiniai