Vilniaus universitete – rašytojas ir žurnalistas dr. M. Brooksas

michael_brooks

Vilniaus universiteto centrinių rūmų Mažojoje auloje (Aula Parva) vasario 21 d. 16 val. vyks vieša garsaus Jungtinės Karalystės rašytojo, žurnalisto ir komunikacijos specialisto dr. Michaelo Brookso paskaita „ Will the Real Scientists Please Stand Up“ („Gal tikri mokslininkai galėtų atsistoti?“). Paskaitos tikslas – atskleisti visuomenėje susiformavusių mitų apie mokslą ir mokslininkus šaknis ir priežastis.

Viešą paskaitą organizuoja Britų taryba. Paskaitoje bus nagrinėjami stereotipai apie mokslą ir mokslininkus, šių stereotipų priežastys ir jų įtaka visuomenės ir mokslo dialogui medijų, švietimo, klimato kaitos ir net draugų kompanijos kontekste. Dr. M. Brooksas – mokslo komunikacijos specialistas iš Jungtinės Karalystės, garsus knygų „Free Radicals: The secret anarchy of science“ ir „13 Things That Don’t Make Sense: The most intriguing scientific mysteries of our times“ autorius, „New Scientist“, „New Statesman“, „The Huffington Post“ žurnalistas.

Pasak lektoriaus, po Antrojo pasaulinio karo žmonės nekentė mokslininkų. „Vis dėlto šiomis dienomis mokslininkai – bent jau kai kurie – yra visuomenės pažibos. Deja, šis naujas susižavėjimas neatėjo veltui. Norėdamas užkariauti žmonių širdis, mokslas pateikė save kaip teritoriją, kurioje vyrauja nepaprastai aukšto IQ, kiek robotiški, itin nemadingi ir šiek tiek bendrauti nemokantys asmenys. Tuo tarpu mokslo atradimai pateikiami kaip tiksliai apibrėžtų metodų produktai, kurie gaunami objektyvių, beaistrių, tik mokslinės tiesos beieškančių individų. Deja, visa tai ne galo toli nuo realybės“, – teigia dr. M. Brooksas.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Patalpinta: Auditorija