„LeŽuDi“ prasidėjo su trenksmu!

Šventės akimirka. Nuotrauka iš LeŽuDi archyvo.

Vilniaus universiteto žurnalistikos studentų kasmet organizuojama šventė „LeŽuDi“ šiemet tradiciškai prasidėjo eisena nuo Šv. Kotrynos bažnyčios iki Žurnalistikos instituto, kur vyko atidarymo renginys. „Kokybė be banalybės!” – tokiu šūkiu šiemet sveikina būsimieji žurnalistai.

Žodį pirmasis tarė Komunikacijos fakulteto dekanas doc. dr. Andrius Vaišnys, – jis svarstė apie dabartinę žurnalistikos situaciją. Anot dekano, architektūra ir žurnalistika yra pačios neperspektyviausios specialybės, kadangi žurnalistu gali tapti bet kas, prisidengęs „piliečių žurnalistikos“ kauke. Tačiau Vilniaus universiteto žurnalistikos programa yra nuolat atnaujinama ir tobulinama, todėl neverta bijoti dėl čia studijuojančių žmonių ateities – institutas suteiks ne tik profesinių, bet ir gyvenimiškų pamokų.

Visus su 21-uoju „LeŽuDi“ gimtadieniu pasveikino Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmininkas Dainius Radzevičius: „Kad ir kas ką sakytų, žurfakas stovėjo ir stovės!”. Nuvilnijo plojimų ir pritariamų šūksnių banga.

Šventišką atmosferą kūrė ir patys jauniausi instituto gyventojai – pirmakursiai Žygintas, Lukas, Aušra ir Vytautas atliko grupės „Muse“, Gyčio Paškevičiaus dainas. Esant tokioms oro sąlygoms, kai vėjuota ir lyja, šiek tiek sarkastiškai, bet vis tiek smagiai skambėjo ir grupės „Saulės kliošas“ daina „Saulė“.

Lietui įsisiautėjus visi studentai ir svečiai buvo pakviesti į didžiąją Vilniaus balso auditoriją, kur vyko nusipelniusių žurnalistikos studentų apdovanojimai. Pirmiausia buvo įteikti diplomai už praeitais metais geriausiai atliktas profesines praktikas: regioninėje spaudoje antro kurso studentei Agnei Mankevičiūtei, o nacionalinės žiniasklaidos praktikoje — antrakursei Jorei Janavičiūtei. Trečiojo kurso studentas Aurimas Abišala apdovanojimą gavo už geriausią darbą garso ir vaizdo žurnalistikos praktiką. Už puikų bakalauro kūrybinį darbą apdovanojimas įteiktas Ramintai Jonykaitei.

Renginyje apdovanoti buvo ir kasmet organizuojamo „Jaunųjų žurnalistų“ konkurso nugalėtojai. Ant scenos dovanų ir diplomų pasiimti lipo dešimtokas iš Pakruojo Alvydas Žukauskas už savo interviu su futbolininku Arminu Narbekovu, taip pat vilnietė Laura Aliukonytė sukūrusi geriausiu išrinktą vaizdo siužetą apie svajonių interviu su Jonu Valančiūnu. Nugalėtojų prizai taip pat buvo įteikti aštuntokei Laurai Špokaitei iš Jonavos ir dešimtokei Gabijai Vyšniauskaitei iš Marijampolės už rašinius tema „Piliečių žurnalistika: naujienas kuria visi“.

Visi susirinkusieji vaišinosi šviežiais kibinais, karšta arbata ir klausėsi studentų muzikinių pasirodymų. Kaip ir prasidėjo, taip ir baigėsi atidarymo ceremonija – ketvirtojo kurso merginų ansamblio daina. Priartėjus pabaigai, renginio vedėjai palinkėjo visiems geros ir turiningos žurnalistų dienų savaitės ir sakė, kad lauks visų uždaromajame vakare penktadienį!

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos