Muzika, muzikai, muzikos

Pačių įvairiausių garsų pilnas visas pasaulis. Su jais ar jų junginiais susiduriame kiekvieną akimirką. Tačiau jie nėra visi vienodi. Vienus išskiriame iš kitų. Turime jiems pavadinimus. Ir vienas iš tokių pavadinimų – muzika.

Muzika: mamos vaikui dainuojamos lopšinės, radijo transliuojama muzika, muzikinis fonas prekybos centruose ar restoranuose, patvirtinti laiko klasikos kūriniai, koncertai, į kuriuos keliaujame, festivaliai… Visko nė neišvardinsi. Juk apie ją galima kalbėti iš pačių įvairiausių pusių. Kaip kokį nors renginį mato ar kokį nors kūrinį girdi, skirtingai papasakos klausytojas, kūrėjas, koncerto organizatorius ar muzikos kritikas. Bet vienas dalykas išlieka tas pats: muzika kiekvieną iš jų ir visus mus supa labai dažnai. Kartais to nepastebintis žmogus pasakytų, kad su ja neturi nieko bendra. Tai netiesa. Pabundame nuo žadintuvo melodijos. Melodijos. Kad ir kokia ji bebūtų. Važiuodami automobiliu į darbą ar kur kitur girdime radiją ir ten grojamas dainas. Važiuodami viešuoju transportu – jei ne savo, tai šalia sėdinčio kaimyno iš ausinių sklindančius garsus. Apsilankę parduotuvėje, restorane… visus groja muzika. Išeini į gatvę ir susitinki ant šaligatvio sėdintį muzikantą su gitara rankose. Galų gale muziką girdi net ir liftuose. Todėl sakyti, kad su muzika neturi nieko bendra – klaidinga. Skiriasi kiekvieno santykis su ja, bet tas santykis egzistuoja.

Koks Jūsų santykis su muzika? Klausytojas? Kūrėjas? Nežinote? O gal jau tvirtai apsisprendėte? Jei taip, galbūt šiame leidinyje sužinosite ką nors, ko dar nežinojote. O nežinantys – dar daugiau.

Skaitykite šiame leidinyje.

Patalpinta: Komentarai, Naujienos