Eksponatų keliais

Apie ką pirmiausia pagalvojate, išgirdę žodį muziejus? Apie tvarkingai sudėliotus eksponatus, nuo kurių retkarčiais dulkes nuvalo muziejininkai? Apie nuobodžius pasakojimus ir istorijas, kurių metu tenka žiovauti? O gal jau neprisimenate, kada paskutinį kartą lankėtės muziejuje? Jei bent į vieną klausimą atsakėte taip, mes Jūsų nuomonę pakeisime!

2012 metai – Muziejaus metai. Visus metus įvairiuose Lietuvos muziejuose vykdomos įvairios programos, projektai, taip pat muziejai lankytojus kviečia į specialius renginius: konferencijas ir seminarus. Tuo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į muziejų svarbą ir jų veiklą. Tačiau nereikėtų pamanyti, kad muziejai aktyviai veiklai atgimė tik šiais metais. Muziejai – visada gyva institucija. Kiekvienas iš mūsų muziejuose gali prisiliesti prie ilgamečio istorijos ir kultūros palikimo, taip pat pasisemti idėjų iš šiuolaikinių kūrėjų darbų. Muziejai suteikia galimybę kitomis akimis pažvelgti į mūsų kasdienybę, geriau suvokti mus supantį pasaulį. Tuo galėsite įsitikinti mūsų leidinyje.

Mes atvėrėme 11 skirtingų Lietuvos muziejų duris. Skirtingi miestai – kitos muziejų istorijos, įvairios ekspozicijos ir unikalūs eksponatai jose. Kartu aplankykime muziejus!

Patalpinta: Komentarai, Naujienos