Ekonomikos fakulteto futbolo komanda išsaugojo Rektoriaus taurę

VU Ekonomikos fakuleto futbolo komanda pergalę Rektoriaus taurės turnyre švenčia jau ketvirtus metus. Sveikatos ir sporto centro archyvo nuotr.
VU Ekonomikos fakuleto futbolo komanda pergalę Rektoriaus taurės turnyre švenčia jau ketvirtus metus. Sveikatos ir sporto centro archyvo nuotr.

Jau ketvirtus metus Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto futbolo komanda triumfuoja tarpfakultetiniame Rektoriaus taurės turnyre. Antroje vietoje šiais metais liko Istorijos fakulteto futbolininkai, tapę B grupės lyderiais pirmajame varžybų etape.

Kaip ir kasmet, šių mokslo metų Rektoriaus taurės futbolo turnyre dalyvavo 13 fakultetų ekipos, suskirstytos į du pogrupius. Pasibaigus pirmajam etapui, iš viso keturios komandos iš A ir B pogrupių gavo teisę rungtis dėl prizinių vietų finalinėse rungtynėse.

Paaiškėjus burtų traukimo rezultatams, buvo sudarytos pusfinalių poros – Istorijos fakulteto komanda turėjo kautis su Fizikos fakulteto futbolininkais, Ekonomikos fakulteto vienuolikei teko susirungti su Tarptautino verslo mokyklos ekipa. Pirmosiose pusfinalio varžybose Istorijos fakulteto futbolo žaidėjams nepavyko išplėšti pergalės – tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis istorikai sugebėjo išlyginti rezultatą, nukreipdami kamuolį į Fizikos fakulteto komandos vartus ir taip susigrąžino viltį patekti į turnyro finalą.

Antrųjų pusfinalio varžybų metu Tarptautinio verslo mokyklos ekipa nusileido susitikimo favoritams – Ekonomikos fakulteto studentams, rungtynės baigėsi rezultatu 4:2.

Finalų dieną Fizikos fakulteto ir Tarptautinio verslo mokyklos komandos rungėsi dėl trečios vietos. Tris kartus į priešininkų vartus kamuolį sėkmingai nutaikę Fizikos fakulteto futbolininkai vieno taško persvara nugalėjo Tarptautinio verslo mokyklos atstovus. Po karštų ir emocijomis perpildytų rungtynių fizikai galėjo džiaugtis iškovotais bronzos medaliais.

Beveik mėnesį trukusį turnyrą vainikavo Ekonomikos fakulteto ekipos triumfas finalo varžybose. Ekonomistai sutriuškino istorikus rezultatu 8:2. Viso turnyro metu puikius rezultatus rodę Istorijos fakulteto futbolininkai buvo apdovanoti sidabro medaliais, o Ekonomikos fakulteto ekipa ketvirtą kartą išsaugojo Rektoriaus taurę

Patalpinta: Naujienos