A. Lukašenka prašo apriboti Rusijos žiniasklaidos veiksmus Baltarusijoje

Tik prieš savaitę  A. Lukašenka užmiesčio rezidencijoje draugiškai šnekučiavosi su  Rusijos premjeru V.Putinu. Nuotrauka iš Baltarusijos prezidento interneto svetainės.
Tik prieš savaitę A. Lukašenka užmiesčio rezidencijoje draugiškai šnekučiavosi su Rusijos premjeru V. Putinu. Nuotrauka iš Baltarusijos prezidento interneto svetainės.

Praėjusį penktadienį, gegužės 27 dieną, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka užsienio valiutų ir vartotojų rinkos atstovų susitikimo metu pareiškė, norįs apriboti Rusijos žiniasklaidos veiklą Baltarusijoje.

Aleksandras Lukašenka, seniai nemėgstantis kai kurių Rusijos spaudos atstovų (pavyzdžiui, „Moskovskij Komsomolec“), pareiškė apie galimybę nutraukti užsienio šalių žiniasklaidos, taip pat Rusijos, darbą Baltarusijoje. Toks A. Lukašenkos noras sukėlė didelę Kremliaus reakciją. Šio ketinimo realizavimas Minskui gali kainuoti milijardinę paskolą, kuri pagelbėtų išbristi iš krizės. Baltarusijos prezidentas apkaltino užsienio žiniasklaidą, kad pastaroji dirgina ekonominę situaciją rinkoje ir pabrėžė, kad „daugiausia isterijų“ pastebėjo Rusijos visuomenės informavimo priemonėse. Prezidentas kreipėsi į užsienio valiutų ir vartotojų rinkos susitikimo dalyvius prašydamas „padaryti viską“, kad tokių visuomenės informavimo priemonių  nebebūtų šalyje.

„Nesiruošiu jų įvardinti, nes taip tik pakeltume jų reitingus. Tačiau padarykite viską, kad šios žiniasklaidos priemonės daugiau  nebedirbtų mūsų šalies teritorijoje. Ne todėl, kad norėtume užčiaupti jų burnas. Aš tiesiog pamačiau, kad visas ažiotažas, šiuo metu kilęs Baltarusijoje, pirmiausia buvo pastebėtas iš ten (iš žiniasklaidos – red.past. ),“ – susitikime kalbėjo A. Lukašenka.

Į A. Lukašenkos pasisakymus jau sureagavo Rusijos Užsienio reikalų ministerija,  išplatinusi  pranešimą, kuriame teigiama, kad Baltarusijos prezidento pasisakymai sukelia „didelį apgailestavimą“. Taip pat pranešime rašoma, kad šie A. Lukašenkos pareiškimai pablogins Rusijos ir Baltarusijos santykių atmosferą ir sutrukdys dviejų valstybių sutarimo realizavimui.

Parengta pagal Rusijos naujienų interneto svetainių Interfax, RIAN informaciją.

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje