Kęstutis Kasparavičius – grafikas, knygų iliustruotojas, rašytojas

kestutis kasparavicius

Kęstučio Kasparavičiaus menas – tai kūryba, skirta jauniausiai publikai. Dalį to kūrybinio proceso susidomėjusieji, vaikai ar ne, galėjo pamatyti ir šių metų Vilniaus knygų mugėje. Knygų parodoje jis piešė tikro dydžio žirafą (užrašas apačioje skelbia mastelį esant 1:1). Kiek mažesniais zuikių, katinų, kitų gyvūnų ir žmonių atvaizdais jis yra prisidėjęs prie daugiau nei 40 knygų. Kai kurios rašytos net jo paties, išleistos ne vien Lietuvoje.

K. Kasparavičius – pirmasis lietuvių autorius nominuotas Hanso Kristiano Andersono premijai. Jo piešiniai atrodo griežti, tvarkingai ribojami linijų, bet mieli, smulkmeniški. Tik vis tos visur sekančios zuikių akys jaudina.

„Šiuo metu, kai rinką užplūdo masinės produkcijos, žemo meninio lygio, lėkšto turinio  leidiniai vaikams , estetinio suvokimo, kūrybiškumo, fantazijos ir  vertybių ugdymo, uždaviniai yra itin aktualūs. Prie jų sprendimo prisideda ir K. Kasparavičiaus kūryba,“ – taip apie šį autorių atsiliepia Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos narė menotyrininkė Ingrida Korsakaitė.

Kęstučio Kasparavičiaus darbų galerija.

Patalpinta: Publikacija