Kodėl moterys?

Atsivertėte „Universiteto žurnalistą“, nuo pradžios iki galo skirtą moters temai. Kodėl? Juk nėra pasaulyje žmogaus, kuriam ši tema nerūpėtų. Tiesa, nėra ir tokio, kuriam nerūpėtų vyrų tema, tačiau dešimties moterų redakcija jaučiasi kompetentingesnė kalbėdama apie moteris.

Nuotraukos Austėjos Ramoškaitės, montažas – Ievos PetuškaitėsNuotraukos Austėjos Ramoškaitės, montažas – Ievos Petuškaitės

Kiekvienam leidiniui svarbūs skaitytojai, o mūsų redakcija puikiai pamena, kad pernai kiek kitokios sudėties moteriškosios redakcijos išleisto „Universiteto žurnalisto“ skaitytojai pasigedo jame būtent moteriškojo požiūrio. Tikimės, šiame numeryje jie atras tai, ko troško.

Dar viena priežastis, kodėl tema pasirinkome moteris – šių metų Lietuvos aktualijos. Turime pirmąją moterį prezidentę – Dalią Grybauskaitę, o Arūną Valinską, dar neseniai besididžiavusį, kad yra vienas iš trijų pirmųjų šalies asmenų, pakeitė dar viena moteris – Irena Degutienė. Vadinasi, dvi iš trijų. Šis skaičius svarbus ne tik politikoje – Vilniaus universitete studijuojančių moterų taip pat du trečdaliai.

Taigi moterys drąsiai žengia į visuomeninį gyvenimą. Kažin, ar ką stebina moterys politikės ar verslininkės, džiaugiamės moterų pasiekimais mene ir sporte. Tačiau laikai, kai tokios moterys buvo veikiau išimtis nei taisyklė – dar visai netolimi.

Mums šių argumentų užteko, kad ryžtumėmės papasakoti jums apie mus ir jus, jas ir juos. Nes jei ką išskiri, neišvengiamai pabrėži ir tuos, iš kurių išskyrei. Vadinasi, moteriškasis numeris savaip dėmesingas ir vyrams.

Pasirinkti tokią plačią temą – savotiškas iššūkis ir mes jo su malonumu ėmėmės. Negana to, tikimės, kad sugebėsime pasakyti šia, rodosi, visiems žinoma tema ką nors jums nauja.

Patalpinta: Publikacija