Žurnalistams apie žurnalistiką – profesorius iš JAV

jaa_Jerome_Aumente

Vilniaus universiteto žurnalistikos specialybės studentams paskaitą skaitė JAV Rutgers universiteto Komunikacijos, informacijos ir bibliotekininkystės mokyklos (School of Communication, Information and Library Studies (SCILS)) profesorius emeritas Jerome Aumente.

Profesorius J. Aumente dirbęs įvairiose tarptautinėse programose Centrinės ir Rytų Europos regione, Vakarų Europoje, Centrinėje ir Pietų Amerikoje bei Artimuosiuose Rytuose, taip pat yra penkių knygų apie žiniasklaidą autorius.

Susitikime su žurnalistikos specialybės antrojo kurso studentais svečias daugiausia dėmesio skyrė naujų žiniasklaidos technologijų plėtrai, jų įtakai įprastinėms žiniasklaidos priemonėms ir tiriamajai žurnalistikai. J. Aumente pasidalijo savo patirtimi, įgyta tarptautiniuose žiniasklaidos projektuose. Pasakojo apie žurnalistus, į kuriuos buvo pasikėsinta dėl jų darbo.

Profesorius J. Aumente sakė, kad pavydi jaunajai kartai, nes ši turi galimybę įsilieti į iš esmės pakitusią žiniasklaidą. Tokį savo teiginį J. Aumente pagrindė tuo, kad internete radijas, televizija ir spauda susijungė ir žurnalistui nepakanka nusimanyti vienoje srityje. Anot jo, tai žurnalistiką padaro dar įdomesnę.

Pavasario semestre profesorius J. Aumente ketina atvykti į Vilnių žurnalistikos specialybės studentams skaityti paskaitų apie tiriamąją žurnalistiką.

Patalpinta: Auditorija