Žurnalistai stebuklų šalyje

Žurnalistai stebuklų šalyje Menininkų dirbtuvės Vienybės bokštas Kreivų veidrodžių karalystė Paslaptingas sodas Atradimų labirintas Išminčių ola* Norėdami keliauti po stebuklų šalį, spauskite vietovardžius

Redakcijos žodis

 

Stebuklai mus supa kiekvieną dieną. Vos atmerkus akis, pažvelgus pro langą, ruošiant maistą, einant gatve, dirbant mėgstamą darbą. Kartais jie pasireiškia visai netikėtose formose ir erdvėse. Nors, iš pirmo žvilgsnio, pats pavadinimas kalba apie, rodos, kažką nežemiško, stebuklai dažniausiai slypi paprastuose ir visiems pažįstamuose dalykuose. Deja, ne visi sugeba pamiršę savo rūpesčius sustoti ir, apsidairę aplinkui, juos pamatyti. Žurnalistai, garsėdami smalsumu ir puikiomis įžvalgomis, nevengia fiksuoti stebuklų – nuo pačių mažiausių iki sukrečiančių žmones pasauliniu mastu. Jie – vieni iš tų, kurie padeda pažvelgti į gyvenimą kitomis akimis ir atrasti jame stebuklingus dalykus.

Turbūt pati žinomiausia istorija apie stebuklus – Lewisso Carollo pasaka apie mergaitę Alisą, kuri sekdama nežinia kur skubantį triušį patenka į stebuklingą šalį. Mes, žurnalistikos pirmakursiai, nusprendėme pakartoti jos kelionę ir paieškoti stebuklų aplink save. Ši neįprasta kelionė leido pažinti daugybę stebuklingų žmonių, vietų, meno reiškinių ir net patiekalų! Tad nieko nelaukdami, dalijamės su Jumis gražiausiais prisiminimais iš stebuklų šalies.

Redakcija

 

Redaktorė – Miglė Marija Galvonaitė
Kalbos redaktorė – Saulė Bliuvaitė
Kalbos redaktorius – Saulius Jakučionis
Ema Bilytė
Violeta Breivaitė
Eglė Bubnelytė
Sabina Dabužinskaitė
Liucija Dailidavičiūtė
Dominyka Daškevičiūtė
Ieva Dumbauskaitė
Gintarė Firantaitė
Emilija Gaivenytė

Leidinys parengtas
lekt. dr. Jolantos Mažylės
vadovaujamam kursui „Žurnalistikos žanrai“