Kontrastai

* Spauskite pavadinimus

Redakcijos žodis

Sakoma, pasaulis nėra vien juodai baltas,  ir niekas nėra vien blogas ar geras. Visur neabejotinai pilna kontrastų ir tiesų, paneigiančių viena kitą. Tad kaip žinoti, kuri tiesa – teisingiausia?

Vieni teigia, jog moterys ir vyrai turėtų vienodai dalintis visomis užduotimis ir neskirstyti jų į „vyriškas“ ar „moteriškas“.  Kiti atšauna, jog skirtingos lytys turi skirtingas smegenis ir nereikia tikėtis, kad jos veiks vienodai.

Kontrastų gausu ir gyvenimo kely, renkantis, kuria linkme pasukti. Ar geriau daryti tai, ką myli, ar dirbti tai, kas finansiškai naudinga? Ar siekti karjeros ten, kur jau pradėjai, ar viską tiesiog mesti ir skraidyti padebesiais? Ar hobis ir darbas būtinai turi būti atskiri, ar pats hobis gali būti darbu?

Gerėjant gyvenimo kokybei ir atsiradus vis daugiau pasiekiamos informacijos tampa sunku suvokti, kas yra mitas, o kas – tiesa, ypač kalbant sveikatos temomis. Neaišku, ar imunitetas mus saugo ar, priešingai – mus sargdina. Ar sterili aplinka ir nepriekaištinga higiena pagerina mūsų gyvenimo kokybę, ar tik verčia mus būti pažeidžiamesniais. Ar nuotaikų svyravimai – tik normali kasdienos atributika, ar tai kažkas, dėl ko reikėtų rimtai susirūpinti.

Ir, galiausiai, kuris jaunas žmogus yra pilietiškas. Tas, kuris keliauja kryžiaus kelius siekdamas išsaugoti protėvių atminimą, ar tas, kuris kartas nuo karto pasirodo prie balsadėžės?

Į visus šiuos klausimus mėgino atsakyti Vilniaus universiteto Analitinės žurnalistikos magistrantūros pirmo kurso studentai.

Redakcija

Projekto vadovė: doc. dr. Jolanta Mažylė

Vyr. redaktorė: Nida Žukauskaitė

Kalbos redaktorės:
Viktorija Lideikytė, Viktorija Filipovaitė

Viršelio nuotrauka: Domas Milius

Žurnalistai:
Viktorija Lideikytė
Marija Keršanskienė
Iveta Vištorskytė
Austė Jucytė
Viktorija Filipovaitė
Laurynas Ribakas
Jolita Grincevičiūtė
Donata Rukaitė
Aušra Plytnykaitė