* Spauskite mozaiką

Redakcijos žodis

Žvaigždžių čia nebus ir žinomumo kriterijus čia negaliojo. Aštuoni pasakojimai iš Lietuvos šiaurės, rytų, vakarų ir pietų sudaro interviu ciklą apie tai, koks įvairiapusiškas yra mūsų gimtosios šalies žmogus. Nekalbinome didžiųjų nuomonės formuotojų, teisingo gyvenimo būdo žinovų, pop kultūros atstovų. Norime, kad skaitytojai atrastų kitokias žvaigždes. Galbūt mažiau matomas, bet ne ką silpniau spindinčias. Mūsų interviu ciklo herojai – paprasti žmonės su labai skirtingomis ir nepaprastomis gyvenimo istorijomis. O istorijos… Jų bus visokių – naivu būtų manyti, jog skaitytojas atras save tik nepaprasta sėkme ir didžiomis akimirkomis pažymėtuose pasakojimuose.

Benamis iš Katedros aikštės, Krekenavos klebonas, taisykles laužantys grafiti meistrai, žurnalistė-sodininkė – dalis tų, kurie nuoširdžiai pasidalino savo kasdienybe. Būtent, kasdienybe. Tokia, kokia ji iš tikrųjų yra. Todėl šie žmonės nesiekia pamokslauti, įtikinti ar įtikti skaitytojams. Jie, lyg seniai nematyti draugai, norintys sustiprinti draugystę, pakviečia į jų kasdienio gyvenimo spektaklį ir nebijo leisti pasižvalgyti už kulisų – ten, kur pagrindinis aktorius gali vėl tapti paprastu žmogumi be kaukės.

Lietuvoje mūsų yra kiek daugiau nei 2,8 mln., bet turbūt tik keliasdešimt privilegijuotųjų yra žiniasklaidos nuolatos „poliruojami“ deimančiukai, todėl ir ryškiai spindintys mūsų šalies padangėje. Mūsų redakcija į Lietuvos žmonių mozaiką pridėjo dar aštuonias istorijas – nekasdieniškus pašnekėsius apie kasdienybę.

Red. Gabija Kavaliauskaitė

Redakcija

Vyriausioji redaktorė
Gabija Kavaliauskaitė

Kalbos redaktorės
Rūta Giniūnaitė
Gustė Kairytė

Dizainas
Vilma Razmutė

Autoriai
Aistė Gadliauskaitė
Rūta Giniūnaitė
Rita Giniūtė
Eglė Girdenytė
Adomas Grinius
Gabrielė Grinkaitė
Gustė Kairytė
Kristina Kanevičiūtė
Gustė Kašėtaitė
Gabija Kavaliauskaitė

Leidinys parengtas doc. dr. Jolantos Mažylės vadovaujamam kursui „Žurnalistikos žanrai“