Užribis
Beribė scena Autizmas Ne imti, bet duoti Vaikai be namų Kova prieš patyčias Lyčių (ne)lygybė Priklausomybė tautinės mažumos Neįgaliųjų dienos centras Be namų Sporto lauke Beglobiai gyvūnai Neįveikiama diagnozė

Uzribis
* Spauskite raktinius žodžius

Redakcijos žodis

Įsivaizduokite tvirtą, įtemptą lyną – vos kelių centimentrų storio, nutiestą kvapą gniaužiančiame aukštyje. Jums reikia juo pereiti. Kai kurie gimstame turėdami tobulą pusiausvyros pojūtį, kiti – išmokstame išlaikyti pusiausvyrą su laiku.

Gyvenimas ne ką lengvesnis nei ėjimas įtemptu lynu. Juk niekas negali išmokyti kaip išgyventi visas sudėtingiausias akimirkas. Dažnai net nepagalvojame, kad kažkas gali mums nutikti. Bet vėjas, lietus, spiginanti saulė – visa tai akimirkai gali net ir geriausią akrobatą, priversti slystelti ir… nukristi. Net patys talentingiausi, geriausi, darbščiausi žmonės ne visada išsilaiko ant šio plonyčio lyno.

Šis leidinys – jautrių istorijų mozaika apie žmones ir jų balansavimą ant ribos bei užribį, į kurį kartais galime pakliūti visi. Daug lengviau atsikelti kai tau padeda, daug sunkiau – kai tave atstumia ir pamiršta. Tad tikimės, kad mūsų redakcijos darbai jus įkvėps pažvelgti į daugelį problemų kitaip, padės geriau pažinti kitus, o galbūt kažkur net atpažinsite save.

Kaip savo dienoraščiuose ir laiškuose rašė jauniausias lietuvių literatūros klasikas, poetas, Vytautas Mačernis, žmogus negali gyventi be rūpesčių:  „lygiam gyvenime siela apmiršta, ir žmogus nebežino, ko jis vertas”. Mes tikrai nevisada žinome ko esame verti, o ir kitus įvertiname per daug nesusimąstę, paskubomis. Kiek kartų paskubėjome ką nors išaukštinti ar nuteisti? Kiek kartų paaiškėjo, kad ne viskas buvo taip kaip pasirodė iš pradžių?

Mes visi balansuojame tarp žemės ir dangaus, bet įsikibti į orą negalime – tik vienas į kitą. Malonaus skaitymo.

Alina Jodko

Redakcija

Projekto vadovė: doc. dr. Jolanta Mažylė

Projekto koordinatorė: Alina Jodko

Garso raiškos redaktorė: Karina Urbanavičiūtė
Vaizdo raiškos redaktorė:
Patricija Babrauskaitė
Rašto raiškos redaktorė:
Brigita Ragickaitė
Iliustracijos autorė:
Alina Jodko

Rašto raiška:
Vadovė: doc. dr. Jolanta Mažylė

Alina Jodko
Domantė Juknonytė
Brigita Ragickaitė

Garso raiška:
Vadovas: lekt. Edvardas Kubilius

Karolina Bieliauskaitė
Dominyka Dalmotaitė
Brigita Katinaitė
Aistė Marčiulaitytė
Julija Reklaitytė
Karina Urbanavičiūtė

Vaizdo ir garso raiška:
Vadovas: lekt. dr. Andrius Gudauskas

Erika Alonderytė
Patricija Babrauskaitė
Gertrūda Katiliūtė
Agnė Mačiulytė
Indrė Ožalinskaitė