Per sunkumus – lietuvybės skleidimo link
Kūrėjas - ne Lietuvoje, bet kūryba - Lietuvai Praeityje - svajonė, dabar - realybė Per sunkumus - lietuvybės skleidimo link Svetur užkabinti medaliai Lietuve ne Lietuvoje

pagrindinis-vizualas
* Spauskite nuotraukas

Lietuvos bendruomenių veikla – perspektyvesnė nei prieš šimtmetį

Ką turėtume žinoti apie užsienio lietuvių bendruomenių veiklą? Pirma tai, kad Lietuvos vardą ne Lietuvoje jos pristato ne ką prasčiau nei savo šalį reprezentuojantys sportininkai. Antra, jų veikla neapsiriboja vien tik Vasario 16-osios šventėmis ir vėliavos paplasdenimu. Jos vienijasi ir prisideda ne tik prie užsienio lietuvių projektų, idėjų bei minčių, bet ir prie Lietuvos kūrimo.

Užsienis – išsigelbėjimas ar iliuzija?

Galimybe judėti laisvai po visą pasaulį pasinaudoja tikrai ne vienas lietuvis – Airija, Anglija, Norvegija ar kitos Europos šalys dažnai tampa gelbėjimosi valtimi žmonėms, kurie bando pabėgti nuo pilkos ir niūros Lietuvos buities. Tačiau ar gyvenimas Lietuvoje iš tikrųjų visiems atrodo toks blogas, kad nėra jokios kitos išeities – tik emigracija? Ar tikrai žmonės svetimose šalyse randa laimę, o galbūt užsienis laimės ieškantiems lietuviams yra dar didesnis blogis?