100 Lietuvos sraigtelių
Įvaizdis Individuali kova Jaunimas Tautiškumas Vakar-šiandien

pagrindine-nuotrauka
* Spauskite rubrikų pavadinimus

Redakcijos žodis

Kad laikrodis veiktų puikiai, tinkamai suktis turi ne vienas krumpliaratis ir sraigtelis. Tos pačios taisyklės galioja ir visam valstybės kūrimo mechanizmui.

Artėja Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis. Lietuvos menininkas ir Alytaus dailės mokyklos direktorius Redas Diržys sakė: „Kai minimas kokio įvykio šimtmetis, visi pradeda aptarinėti ir rašyti tai, kas jau šimtą kartų girdėta ir jau visiems pabodę“. Galima priežastis – istorinis žvilgsnis į kurį laiką nebesikeičiančius faktus. Tačiau juk šiandienos nebūtų be to, kas buvo vakar. Taigi, istorijos negalime nepaminėti. Juk ir pats laikrodis apima visas laiko dimensijas – tame apskritime telpa vakar, šiandien ir rytoj.

Šiandieninė Lietuva susiformavo ne tik politiškai svarbių asmenybių, bet ir rokerių, hipių, ateitininkų ir kitų subkultūrų bei organizacijų individualios kovos už savo idėjas dėka. Negalima pamiršti ir šiandien kuriamo Lietuvos įvaizdžio. Kaip geram laikrodžiui svarbi reprezentacinė išvaizda, gera apyrankė, paauksavimai, taip ir Lietuvai svarbus sportas, tapatybės atsiskleidimas mene bei dėl modernėjimo išaugęs poreikis valstybės įvaizdį formuoti internete.

Laikrodžio sraigteliai nesustodami sukasi, lekia ir gyvenimas. Tenka žiūrėti jau ir į ateitį, neabejotinai tai – jaunimas, grįžtantis į tėvynę iš įvairiausių pasaulio kampų bei kurdamas savą ateitį įvairiose veiklose, pavyzdžiui, moksleivių sąjungoje ar studentų atstovybėje, prisidedantis prie bendro Lietuvos kūrimo. Ir, žinoma, kiekvienas iš mūsų, nes nesame pasyvūs stebėtojai, besisukdami aplink savą ašį, lyg sraigteliai verčiame judėti didžiuosius krumpliaračius.

Redakcija

Vyr. redaktorė Redaktorės pavaduotojas
Kalbos redaktorės
redaktore-akvile-venckute redaktores-pavaduotojas-vilmantas-venckunas kalbos-redaktore-viktorija-vaseryte kalbos-redaktore-simona-vasiliauskaite
Akvilė Venckutė Vilmantas Venckūnas Viktorija Vaserytė Simona Vasiliauskaitė
Žurnalistai
zurnaliste-egle-zubriute zurnaliste-sigita-vegyte zurnaliste-andre-snapstyte
Eglė Zubriūtė Sigita Vegytė Andrė Šnapštytė
zurnalistas-mangirdas-saparnis zurnaliste-patricija-tilvikaite zurnalistas-tomas-valkauskas
Mangirdas Šaparnis Patricija Tilvikaitė Tomas Valkauskas

Leidinys parengtas asist. Olgos Važnevičienės vadovaujamam kursui „Žurnalistikos žanrai“