25 pavasariai
Aplink pasaulį Pirmieji žingsniai Šviesūs pasikalbėjimai Maži, bet pastebimi Gal dar pameni
25pavasariai
*spauskite nuotraukas

Redakcijos žodis

25 pavasariai – lygiai tiek jų pasitikome nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje. Nors iki „100 pavasarių“, kuriuos kadaise parašė rašytojas Kazys Binkis, dar teks paaugti, sunku nepastebėti kūrėjo panašumo su dabartine valstybe. Šiandieninė Lietuva – visai kaip vėjavaikis Binkis – jaunatviška, veržli, ir, svarbiausia, –laisva. Siekianti naujų tikslų, tačiau nepamirštanti ir to, kas prieš keliasdešimt metų tebuvo nedrąsi svajonė.

Pirmaisiais nepriklausomybės žingsniais keliaujame ir mes, žurnalistikos pirmakursiai. Stebimės mažos šiaurės valstybės Islandijos drąsa pirmajai pripažinti Lietuvos nepriklausomybę, džiaugiamės istorine diena, kuomet valstybė žengė energetinės nepriklausomybės link į uostamiestį įplaukus „Independence“ laivui-dujų saugyklai. Kartu prisimename ne tokias šviesias, tačiau neabejotinai svarbias tremtinių gyvenimo akimirkas. Tapę Europos Sąjungos dalimi, svarstome, kokios tarptautinės organizacijos padeda prižiūrėti tvarką šalyje ir užtikrinti jos saugumą.

Nors pasaulio mastu esame maži it pavasariniai pumpurai, didžiuojamės dideliais pasiekimais ne tik sporto, bet ir mados srityse. „Pasikinkę jauną vėją“, keliame sparnus ir žvalgomės po pasaulį kartu su Algimanto Čekuolio ir Rimvydo Širvinsko-Makaliaus prisiminimais. Apie laisvės svarbą kurti, bendrauti ir pažinti kalbamės su ryškiomis asmenybėmis – buvusiu Europos Parlamento nariu, filosofu Leonidu Donskiu, Komunikacijos fakulteto dekanu profesoriumi daktaru Andriumi Vaišniu, kultūros pasaulio atstovais kompozitoriumi ir dirigentu Vaclovu Augustinu bei lietuvių liaudies folkloro dainininke Veronika Povilioniene.

Dalijamės su Jumis gražiausiomis jaunatviškos ir laisvos Lietuvos akimirkomis ir linkime šilto, nerūpestingo pavasario. Gero skaitymo!

Redakcija

Redaktorė Kalbos redaktorės Dizainas Fotoredaktorė
karolina-panto gintare-paulauskaite laura-kryzeviciute daniele-patapaite indre-ozalinskaite
Karolina Panto Gintarė Paulauskaitė Laura Kryževičiūtė Danielė Patapaitė Indrė Ožalinskaitė
Žurnalistai
Rokas Navickas Eglė Milinavičiūtė Agnė Mačiulytė Aistė Marčiulaitytė Jurga Kvekšaitė

Leidinys parengtas asist. Virginijos Majorovienės vadovaujamam kursui „Žurnalistikos žanrai“