Kovo 11-osios minėjimas Prienuose – judinant raumenis

Tradicinis bėgimas „Mes galime“. Autoriaus nuotr.
Tradicinis bėgimas „Mes galime“. Autoriaus nuotr.

„Mes galime“ – taip vadinosi bėgimas aplink Prienų miesto aikštę. Šie metai yra ketvirtieji, kai Prienuose Kovo 11-osios proga yra organizuojamas šis bėgimas. Kiekvienais metais į šį renginį susirenka nemažas būrys žmonių – ir dalyvių, ir žiūrovų.

Bėgimai buvo suskirstytas į keturias distancijas, taip pat vyko du parodomieji bėgimai. Jaunausieji bėgo 500 metrų distanciją, vyresniems teko įveikti kilometrą, pusantro arba du. Be šių rungčių vyko ir parodomieji bėgimai ne dėl pergalės. Juose dalyvavo Prienų sveikuolių grupė ir „Rūdupio“ krepšinio komanda.

Nugalėtojais tapo dalyviai iš rajono miestelių. Daugiausiai prizinių vietų laimėjo Kunigiškių, Stakliškių ir Pakuonio bėgikai bei bėgikės. Prienų atstovui Kasparui Kurtovui atiteko antra vieta dviejų kilometrų bėgime. Jauniausias dalyvis Dovydas Juočys iš Pakuonio laimėjo pirmą vietą 500 metrų bėgime. Kilometro bėgime laimėjo Deividas Voveris iš Kunigiškių. Pusantro kilometro distancijos nugalėtojas – Tomas Randamanskas iš Stakliškių. Dviejų kilometrų vyrų bėgime laimėjo Vytautas Beliūnas iš Pakuonio, o moterų – Laura Makštutienė iš Stakliškių. Visi nugalėtojai dovanų gavo po naują mobilųjį telefoną.

Prieš ketverius metus idėja bėgti aplink miesto aikštę gimė šio renginio organizatoriui, laikraščio „Krašto vitrina“ žurnalistui Vaclovui Sinkevičiui. „Mintis organizuoti bėgimą Kovo 11 dieną nebuvo labai išskirtinė ar grandiozinė. Pagrindinė idėja buvo pamėginti pritraukti žmones būti lauke, o ne sėdėti kultūros centre tamsoje ir klausyti kitų žmonių postringavimų. O pavadinimas iš karto šovė į galvą – mes galime pajudėti, mes galime būti aktyvūs. Taip ir atsirado bėgimo pavadinimas „Mes galime.“

Deja, ketvirtasis bėgimas nebuvo labai sėkmingas. Stiprus lietus anksti ryte, žvarbus vėjas visą dieną išgąsdino nemažą dalį dalyvių ir žiūrovų. „Praeitais metais buvo šiek tiek daugiau nei trys šimtai žmonių. Šiemet buvo apytiksliai pusantro šimto. Labai gaila, kad oras neleido sutraukti daugiau dalyvių ir žiūrovų“, – sakė V. Siknevičius.

Šių metų renginys „Mes galime“ nebuvo išskirtinis – jame nebuvo jokių naujų rungčių, dalyvių spektras nebuvo praplėstas. Tačiau šio renginio organizatorius patikino, jog kiti metai bus visiškai kitokie. „Kitais metais bus dešimtasis „Krašto vitrinos“ gimtadienis ir penktasis „Mes galime“ bėgimas, todėl mėginsime paįvairinti visą renginį. Sieksime įtraukti darželinukus į bėgimą, galbūt sumąstyti veiklos ir seniausiems Prienų gyventojams. Ateitis parodys“, – su šypsena pasakojo ateities planus Vaclovas Sinkevičius.

Bėgimo dalyviai. Autoriaus nuotr.
Bėgimo dalyviai. Autoriaus nuotr.
Patalpinta: Rašiniai