UŽ TV

Progresuojame kartu su „LOGIN“

Progreso konferencija LOGIN šiais metais kviečia visus atsinaujinti, pasirodyti, tapti naujomis technologijų verslo žvaigždėmis. Tik įžengę pro plačiai atvertas stiklines duris, galite pasijusti esantis bičių avilyje. Žmonių ir technikos čia netrūksta. Tiesą pasakius, kai kurie „žmonės” ir yra technika. Gali ir kvailas pasijusti, kai atsakai į moters robotės pasilabinimą. Bet juk tai – progreso konferencija!

Iš tiesų, septintus metus vykstantis „LOGIN“ renginys sukviečia savo srities specialistus ar novatorius iš įvairių šalių. Šiais metais dauguma, be Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės apsilankymo, laukia visame pasaulyje populiarios „Apple“ įmonės įkūrėjo Steve’o Wozniak’o pranešimo. Eidamas koridoriais ar laukdamas pranešėjų kalbų, visada gali išgirsti tarsi aidą iš žmonių pokalbių atskambantį Steve’o Wozniak’o vardą.  Nurimkite, pranešėjų buvo ir bus daugiau, apie juos visus galite pasiskaityti čia.

LOGIN įkūrėjas ir vadovas Arnoldas Rogoznyj kaip dar vieną konferencijos naujovę įvardina „Startup fair“ („Startup“ mugė – aut. past.) veiklą. Šioje mugėje suteikta galimybė pasirodyti ir savo idėjas pristatyti pradedantiesiems verslininkams – jiems specialiai paruošiami stendai prie kurių galima šnekučiuotis su konferencijos dalyviais, galbūt būsimais investuotojais. Tiesą pasakius, stendų buvo tiek daug, kad kartais nesuprasdavai, kur prasideda vienos idėjos demonstracija ir kur baigiasi kitos. „Startup Lithuania“ komandos nariai Rokas Pečiulaitis ir Vytautas Butkus didžiavosi, kad tai jie buvo šios naujovės renginyje „LOGIN“ autoriai. „Manau, kad „LOGIN“ konferencijai trūko interaktyvumo ir praktinės pusės, tą mes ir atnešėme“, – valiūkiškai šypsodamasis išbėrė Rokas. Vytautas kuklintis neleido ir patiems mugės dalyviams: „pradedantieji verslininkai Lietuvoje yra tikrai pažengę, jų pasirodymai, idėjos prilygsta pasauliniam lygiui“.

Ir tikrai… interaktyvumo, praktikos ir profesionalumo šioje mugėje netrūko. Vienos komandos pristatė interaktyvius žaidimus vaikams, kitos – visų praeivių klausdavo: „Ar mėgstate balsuoti? O gal jums rūpi kitų nuomonė?“ – taip pristatydami naują interaktyvaus balsavimo programėlę, kuria, jei tik nori, studentas gali patikrinti ar jo prezentacija bus ar buvo sėkminga, įdomi. Paradoksalu, bet buvo ir tokių  pradedančiųjų, kurie siūlė padėti kitoms pradedančioms įmonėms. Be to, kiekviena komanda turės galimybę savo idėjas pristatyti prieš specialią komisiją, kurios nariai, galbūt, ateityje taps investuotojais.

Tačiau daugelis pradedančiųjų verslininkų investuotojų ieško ne tik užlipę ant specialios scenos. Pelno nesiekiančios organizacijos „Startkarma“ direktorius Edmundas Balčikonis beda pirštu į orą ir sako, kad visos galimybės atsiranda čia ir dabar, ne tik scenoje. „Žmonės ateina prie stendų, keičiamės kontaktais, patarimais. Tai pats geriausias būdas užmegzti ryšį su būsimais klientais“, – teigė Edmundas. Tokius pat pliusus mato ir interaktyvaus žaidimo vaikams sukūrusios įmonės „DeVmotion“ atstovas  Andrius Deltuva. Vaikinas tik prideda, jog mugėje galima pasitikrinti ar tikrai tavo idėja įdomi, patraukianti ir neturi kokių nors trūkumų.

Kaip tikroje mugėje taip ir šioje bus galima idėjas remti, pasiūlyti joms keistis, paskatinti piniginiu prizu ar pažadu investuoti. Neveltui raudonomis raidėmis rėkia „Startup fair“ stendas – „Keisk žaidimą. Išsiskirk iš minios“ („Be the new game changer. Stand out from the crowd“ – aut. past.).

Tačiau mažiau kalbų – kviečiame ne skaityti, o pažiūrėti į pirmąją „LOGIN“ konferencijos dieną ir „Startup Fair“ erdvę iš arčiau – pamatysite, kiek kontrastingų renginių ir įrenginių tilpo po vienu stogu.
>Nuotraukų galerija: LOGIN antra diena