UŽ TV

Moteris, kvepianti benzinu

Profesionalių lenktynininkių, galinčių mesti iššūkį vyrams, nebūna? Jei taip manote, gerokai klystate. Dar pernai susikūrusio ,,Solisun girls racing team“ ekipažo šturmanė Irina Jankovskaja jau spėjo pajusti pergalės skonį. Ralis Irinai, kaip ir jos kolegei Inesai Tuškanovai, tapo gyvenimo dalimi.

Merginos automobilių sporte – tikrai reta. Galbūt todėl nemaža vyriškos lyties atstovų dalis lenktynininkes laiko egzotikos elementu, paįvairinančiu ralistų kasdienybę.

Irina su tokiu požiūriu sutikti nelinkusi: moterų fiziologija, stipresni savisaugos instinktai – nėra kliūtis sėsti prie sportinio automobilio vairo. ,,Nedalyvaujame lenktynėse tik tam, kad jas papuoštume“, – šypsosi šturmanė, tikinti savo ir Inesos sėkme.

Lenktynininkėms pasikeisti padangą, pašalinti smulkius automobilio gedimus nėra sudėtinga, nes jos tam specialiai ruošiasi.

Pašnekovė juokauja, kad ją į automobilių sportą pastūmėjo ,,netinkamai pasirinkta draugų kompanija“. Kartą paragavusi ji negalėjo sustoti – dabar trasa pasiglemžia nemažai laiko. Tačiau ne visą… Moteris, dirbusi autoserviso vadybininke, sako, kad su mechanikais problemų nekilo: ,,Su jais tai tikrai labai linksma. Jie visur pasikviečia, pakomentuoja, pamojuoja, pasiūlymų išgerti alaus tikrai netrūksta. Man patinka gerti kavą su smagia mechanikų kompanija.“

Irina sulaukia ne tik automobilių mechanikų dėmesio. Gėlės, laiškeliai, smulkios dovanėlės, žinoma, malonu, tačiau jai simpatijas rodančius vyriškius tenka nuvilti – Irinos širdis užimta.

Jos gyvenimo draugas supratingas: nepriekaištauja, kad Irina dažnai nebūna namuose, nepavyduliauja dėl didelio gerbėjų dėmesio – mylimąja dalijasi su „Mitsubishi Lancer Evo IX“.

Irinos Jankovskajos ir Inesos Tuškanovos sportinis duetas visada geros nuotaikos. Egidijaus Babelio nuotr.

Klysta manantys, kad lenktynininkų vieta vien tik dulkėtuose trasose. Tai tik siaura jų darbo sritis. Irina atskleidžia, kad nuolat tenka dirbti su rėmėjais, bendrauti su žiniasklaidos atstovais, dalyvauti fotosesijose. Visa tai vargina.

Mergina prisipažįsta, kad savo išvaizdai skiria didelį dėmesį. Patrauklumas padeda didinti gerbėjų būrį, ieškoti rėmėjų.

Nors Irinos ir Inesos duetas susibūrė dar visai neseniai, tačiau entuziazmo nestokojančios merginos jau spėjo įrodyti, ko iš tiesų yra vertos. Gegužės mėnesį ralio varžybose ,,Utenos pavasaris 2012“ jos iškovojo trečiąją vietą.

Sėkmė joms nusišypsojo ir Maskvoje. Rusijos sostinėje balandžio pabaigoje vykusiose automobilių ralio varžybose ,,Rally Masters Show“ merginos absoliučioje įskaitoje užėmė 14 vietą.

Kviečiame pasižiūrėti Irinos videoportretą.

Darbas parengtas lekt. Jolantos Mažylės vadovaujamam kursui „Rašto raiškos modulis“