Paprasti – NEpaprasti

Nematomi

Jie nematomi…

…nes be Jo Hamletas vaidintų nuogas…
…nes Ji kyla su saule…
…nes Kameros neatsuksi atgal…

Jaučiami

Sako, kad dideli žmonės…

nebūtinai turi būti didūs savo ūgiu, darbais ar pasiekimais. Nebūtinai jie turi garsiai šaukti ar daryti keistus dalykus, priversdami smalsuolius šnibždėtis ir kraipyti galvas. Jie didūs savo neišskirtinumu. Sugebėjimu gyventi taip, kad niekam nekliudytų, o savo kasdieniu pakilimu iš patalo patobulintų ar palengvintų kitų būtį. Pabodo jau dienos naujienų herojai, klounai ir kovotojai. Kai aplink trapu, gręžiesi į tuos, kurie išlieka… Stabilūs, tikri ir svarbiausia – Jaučiami.
Apie savo pašaukimą darbui ir gyvenimui mums pasakoja batsiuvių pora, elektroninių atliekų perdirbėja, mokytoja ir stalius.

Girdimi

Tai, ką išgirdome vieną rytą…

Už šių stebuklingų garsų slepiasi paprasti žmonės:
Kiemsargė
Varpininkas
Vargonininkas

Kiemsargė


Kiemsargė

Varpininkas


Varpininkas

Vargonininkas


Vargonininkas

Redakcijos žodis

TU neprisiminsi, kaip JIE atrodė. Ir net nepasistengsi pastebėti JŲ pėdsako atliktame darbe. Įprasta diena taip ir atrodo: TU GYVENI, o JIE tiesiog EGZISTUOJA. Tačiau TAU kažko staiga labai pritrūktų, jei JIE nepranešę dingtų. PAPRASTI tuo ir NEPAPRASTI – JIE nedingtų staiga, nepranešę, kad tik TAU ko nepritrūktų.

Kiekvieną dieną JIE rūpinasi TAVO gerove. JŲ darbo vieta visai šalia TAVĘS – pabandyk atskirti, kokios profesijos žmogus dirba kiekvienoje iš šių vietų:

Jei sekasi sunkiai, atsakymo visada galima ieškoti Infojazz projekte „Paprasti/nepaprasti“ – čia sužinosi, ko visai netyčia TAU gyvenime gali pritrūkti. O gal jau pritrūko?

Redakcija:

Vadovas lektorius dr. Andrius Gudauskas
Redaktorė Kristina Juostaitė

„Nematomi“:
Atsakingas red. Egidijus Jurgelionis
Monika Lauciūtė
Tomas Bašarovas
Kristina Jokšaitė

„Jaučiami“:
Atsakinga redaktorė
Ieva Rekštytė
Karolina Laukaitytė
Raminta Jonykaitė
Juozas Skara
Vainius Eiva

„Girdimi“:
Atsakinga redaktorė
Ieva Šližiutė
Kristina Juostaitė
Katažyna Kostygin
Aistė Plaipaitė
Edvardas Kubilius
Martynas Klimas

Tu neprisiminsi, kaip atrodėme mes, redakcijos komanda. Gal ir gerai. Juk žmogus – tai ne kojos, tai ne pilvas, ir net ne galva… ir ne jo padarytas darbas. Žmogus – tai kažkas vienu metu ir kartu, ir atskira.