„Twitter“ jau turi 10 milijonų vartotojų Jungtinėje Karalystėje

Pasaulinis socialinis tinklas „Twitter“ šiuo metu jau turi 10 milijonų aktyvių vartotojų Jungtinėje Karalystėje ir 140 milijonų vartotojų visame pasaulyje.

„Twitter“ jau turi milijonus „vieversių“. Daniel Pettersson nuotr.

Užsiregistravus tinklalapyje galima atlikti du veiksmus: sekti, ką veikia tavo draugai arba pačiam kelti įrašus apie savo veiklą. Tačiau įrašai yra ribojami – viename gali būti ne daugiau nei 140 simbolių (panašiai kaip SMS žinutėje, todėl ši sistema labai populiari tarp išmaniųjų telefonų vartotojų). Šios trumpos žinutės yra vadinamos tweet‘ais.

„Twitter“ tvirtina, kad palyginus su kitomis interneto svetainėmis, jos vartotojai yra ypač aktyvūs kuriant turinį: 60 procentų vartotojų vaizdinę medžiagą (nuotraukas, vaizdo įrašus) įkelia kasdien, kai tuo tarpu didžiausioje pasaulio vaizdo įrašų svetainėje „YouTube“ per dieną tai padaro tik 1 procentas vartotojų.

Vienas iš šio socialinio tinklo privalumų – prie jo žymiai paprasčiau jungtis ne tik iš nešiojamojo kompiuterio, bet ir iš mobiliojo telefono. „Twitter“ atstovė teigė, kad telefonu prisijungiančių žmonių skaičius auga ir šiuo būdu kompanijos veikla grįžta prie savo pirminės koncepcijos – paslaugos, kuri veiktų per SMS, todėl įrašų simbolių skaičius yra limituojamas.

„Twitter“ stipriai pakeitė garsenybių bendravimą su žiniasklaida. Ši programa leidžia daugeliui žmonių tiesiogiai bendrauti su visuomene – tuo naudojasi ir kai kurios garsenybės – rašytojas ir aktorius Stephen Fry, dainininkė Lily Allen, futbolininkas Joey Barton, politikas John Prescott, kurių paskyras dabar seka milijonai vartotojų.

Be to, nuo 2011 m. rugsėjo savo informacija „Twitteryje“ pasidalino ir tokios kompanijos kaip Didžiosios Britanijos širdies fondas, „Big Green Bookshop“ ir kitos nevyriausybinės organizacijos.

Parengta pagal užsienio spaudą

Patalpinta: Naujienos, Pasaulyje