Jėzuitų gimnazijoje 4 – tą kartą įvyko projektas „Studentai — moksleiviams, moksleiviai — studentams“

Projekto „Studentai — moksleiviams, moksleiviai — studentams“ logotipas. Logotipo autorius Šarūnas Matulevičius

 Vilniaus Jėzuitų gimnazijoje balandžio 20 – 22 dienomis įvyko jau ketvirtą kartą rengiamas projektas „Studentai — moksleiviams, moksleiviai — studentams“ (SMMS). Šiemet į tris dienas trunkančią stovyklą atvyko 91 motyvuotas moksleivis iš visos Lietuvos. Kaip ir kasmet šis projektas didelės naudos davė ne tik moksleiviams, bet ir patiems studentams.

Šiais metais projektą „Studentai — moksleiviams, moksleiviai — studentams“ organizavo septynių Vilniaus universiteto fakultetų Studentų mokslinės draugijos (SMD). Registruodamiesi į atsinaujinusią stovyklą moksleiviai galėjo pasirinkti 1 iš 3 sekcijų („Mokslo niša“, „Neformalus ugdymas“, „Sėkmės mokykla“), kuri, jų nuomone, geriausiai patenkins jų teorinių ir praktinių žinių poreikius.

Kiekvieno VU fakulteto SMD moksleiviams rengė atskirus užsiėmimus, todėl pasirinkimo spektras šiemet buvo itin platus. Moksleiviai, atvykę ne iš Vilniaus, turėjo progą dalyvauti istorinėje ekskursijoje po sostinę, apsilankyti planetariume, lazerių tyrimų centre, dalyvauti bandymuose psichofiziologijos laboratorijoje. Negana to, 9 — 12 klasių moksleiviai aplankė ne vieną muziejų, stebėjo cheminius bandymus ir fizikų pasirodymus.

Antrąją stovyklos dieną Jėzuitų gimnazijoje taip pat vyko nedidelė studijų mugė, kurios metu studentai pristatė savo fakultete esančias studijų programas. Didžioji dalis atvykusių moksleivių baigę mokyklą planuoja stoti į Vilniaus universitetą, todėl jiems ši mugė buvo puiki proga išsiaiškinti tai, ko dar nežinjo, ir akis į akį pasikalbėti su studentais, kurie su mielu noru suteikė daug naudingų patarimų, pasidalino savo patirtimi.

Stovyklai įpusėjus studentai, atsakingi už paskaitas ir praktinę veiklą, kelioms valandoms tapo dėstytojais. Moksleiviai, suskirstyti pagal pasirinktą VU fakultetą, klausėsi įvairių pristatymų, atliko ne vieną praktinę užduotį, reikalaujančią greito komandinio darbo ir kūrybiškumo. Tokiu būdu stovyklos dalyviai suprato, kaip dirbama universitete, o studentai gavo labai naudingos patirties, kuri pravers ateityje.

Žinoma, projekto metu moksleiviai ne tik dirbo ir mokėsi. Laisvalaikiui jiems buvo paruoštas protmūšis, įvairūs susipažinimo žaidimai. Vakarais visi draugiškai galėjo žiūrėti filmą, sporto varžybas, įvairius vaizdo įrašus. Labiausiai nuvargę laiką leido žaisdami stalo žaidimus, o energijos turintys dar daug — šoko diskotekoje, dainavo karaoke, suko ratus gana klaidžiais Jėzuitų gimnazijos koridoriais.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos