Pigių kelionių slaptažodis – ausų krapštukai

Rimvydas Širvinskas – žmogus, kurio visą parą galima klausinėti apie pigius skrydžius. Nuotraukos autorius – V. Balkūnas.

Norite pigiai nukeliauti į egzotišką Europos kurortą? Pavakarieniauti romantiškajame Paryžiuje ar tiesiog išnykti Londono rūke? Jums padės Rimvydas Širvinskas, virtualioje erdvėje pasivadinęs Makaliaus slapyvardžiu. Žaibiškai išpopuliarėjusiame internetiniame tinklalapyje vaikinas ne tik padeda nusipirkti pigius bilietus į geidžiamą šalį, bet ir dalijasi patarimais, kelionių įspūdžiais.

Kaip kilo mintis sukurti savo svetainę?

Užsimaniau turėti savo kampą virtualioje erdvėje. Norėjau, kad draugai galėtų pasiskaityti mano kelionių įspūdžius, patarimus. Paskui tai peraugo į didelę lankytojų minią, o tiek draugų tikrai neturiu.

Skaičiau, kad Tavo svetainė sulaukia vis didesnio dėmesio, atsiranda norinčių dėti reklamą?

Taip. Yra kelionių agentūrų, autobusų įmonių, siūlančių kartu dirbti, nori, kad rašyčiau apie jų keliones, viešbučius. Tačiau aš nesutinku, jeigu ir susidomiu kuo nors, tai paskui vis tiek atsisakau.

Nemanai, kad tai galimybė užsidirbti?

Kol kas neplanuoju savo tinklalapyje talpinti reklamos, nes ji nepritraukia skaitytojų, keliautojų. Man labai nepatinka reklama, todėl tikiuosi, kad ir mano skaitytojų ji nevilioja.

Gal dar nesulaukei viliojančio pasiūlymo?

Nežinau koks turėtų būti tas viliojantis pasiūlymas, kad paaukočiau savo skaitytojus reklamos spąstams.

Nemokama kelionė į Tavo pasirinktą šalį?

Kelionėmis nesugundytų niekas (šypsosi). Galbūt darbo sąlygomis.

O koks Tavo svajonių darbas?

Labai norėjau būti kelionių vadovu, dabar tas noras pamažu blėsta. Svajojau dirbti agentūroje arba turėti savo. Dabar ir vėl svarstau, ar šito man reikia. Pamažu suprantu, kad ne viskas rožėmis klota, daug skirtingų žmonių, skirtingų charakterių.

Kaip ieškai pigių bilietų?

Kiekvieną dieną sėdžiu avialinijų puslapyje ir žiūriu, kuriomis dienomis yra pigių bilietų. Tuomet savo tinklalapyje surašau šias datas. Taip palengvinu darbą kitiems keliautojams, nes jiems tereikia užsukti į mano puslapį, kuriame surašytos visos datos. Nereikia ieškoti patiems.

Tavo svetainė vadinasi makalius.lt. Kodėl?

Makalius yra mano slapyvardis, tik sutrumpintas. Kai buvau penkiolikos metų, užsiregistravau viename diskusijų apie keliones tinklalapyje slapyvardžiu Makaliukas. Paaugau, pakeičiau į Makalius. Idėja slapyvardžiui kilo labai juokingai. Skaudėjo gerklę, nuėjau pas gydytoją, ji liepė su makaliukais tepti gerklę kažkokiu juodu tirpalu.

Kas tie makaliukai?

Tuomet ir aš nesupratau kas jie, todėl ir nesitepiau tuo tepalu. Po savaitės nuėjau pas gydytoją, o ji manęs klausė, kodėl nesitepiau. Sakiau, kad nežinau kas tie makaliukai, o ji – taigi ausų krapštukai (juokiasi). Ačiū Dievui, kad niekas nežino, ką tai reiškia.

Kaip atrodo tikro keliautojo diena?

Tikri keliautojai atsikelia, apsirengia ir važiuoja į paskaitas arba į darbą. Pasimoko, padirba ir grįžta namo. Diena tokia pat kaip ir kito žmogaus. Skiriasi tik vienas dalykas. Tikras keliautojas visą dieną mąsto apie keliones.

Kas Tau yra kelionė?

Kelionė man yra ne tik nauji įspūdžiai, savęs pažinimas, bet ir naujos pažintys. Taip pat tai didelis išbandymas, nes būtent kelionės metu atsiskleidžia tikrosios draugų savybės – pliusai ir minusai. Po kelionės labai greitai galima suprasti, kas yra tavo draugas. Kelionė yra tai, ko visada laukiu. Gyvenu įspūdžiais po praėjusios kelionės ir artėjančios laukimu.

Ar buvo atvejų, kai draugystė nutrūko?

Kad nutrūktų nebuvo, bet buvo atvejų kai draugystė priblėso.

Iš kur kilo aistra keliauti?

Matyt po pirmosios kelionės su klasės draugais į Rygą. Kartu važiavo labai gera kompanija. Maniau, kad per keliones visuomet taip būna. Važiavom į Jūrmalą, Livu vandens atrakcionų parką ir į Rygą. Oras buvo puikus, įspūdžiai vandens parke taip pat. Tuomet dar buvo kažkokia ledų akcija jų parduotuvėse, visi dėžėmis nešėmės ledus. O ko vaikams daugiau reikia?..

Kokias šalis jau esi aplankęs?

Daniją, Slovakiją, Čekiją, Vengriją, Kroatiją, Bosniją ir Hercogoviną, Slovėniją, Austriją, Vokietiją, Italiją, Ispaniją, Prancūziją, Tunisą, Latviją, Estiją, Lenkiją, Švediją, Graikiją.

Turbūt buvo daug nuotykių… Koks įsimintiniausias?

Pramiegojau skrydį į Kopenhagą, į kurią turėjau nuskraidinti dokumentus savo pusseserei. Atsikeliu – žiūriu – valanda iki skrydžio. Greitai susiruošiau ir nuvažiavau į oro uostą. Būčiau nespėjęs į lėktuvą, jeigu ne… Oro uoste padėta bomba! Kaip tik tuomet buvo gautas pranešimas apie užminuotą oro uostą. Mano skrydį nukėlė. Oro uostas buvo uždarytas, o aš spėjau į savo lėktuvą.

Pigiausia kelionė, kurioje buvai?

Kaunas-Brėmenas-Londonas-Brėmenas-Kaunas. 4 centai.

Ar per keliones nenukenčia studijos?

Labai trukdo (juokiasi). Praleidžiu daug paskaitų. Štai ir dabar nusipirkau kelionę į Maljorką, nors tuo metu man bus praktika, kurios negalima perkelti ar atidirbti. Gresia skola.

Ką žadi daryti?

Važiuosiu į kelionę (šypsosi).

Kai nekeliauji, kaip leidi savo laisvalaikį?

Rašau tinklaraštį, leidžiu laiką su draugais, visą kitą laisvalaikį „suryja“ studijos.

Kokią šalį svajoji aplankyti?

Labai norėjau aplankyti Graikiją, Ispaniją. Už Europos ribų manęs kol kas netraukia. Na, o savo norus jau įgyvendinau. Aš nesiveržiu specialiai aplankyt kažkokią šalį ar bent koją ant jos padėt vien tam, kad kažkokiam žemėlapiuke galėčiau padėti pliusiuką prie aplankytų šalių. Aš noriu pažinti kitus žmones, gerai praleisti laiką. Todėl Italijoje buvau 4 kartus, Ispanijoje, Graikijoje – 3 kartus.

Ką patartum savo gerbėjams, kelionių įspūdžių skaitytojams?

Patarčiau nekeliauti vien dėl to, kad užsidėtų pliusiuką prie aplankytų šalių. Patarčiau žmonėms keliauti į šalį, o ne į viešbutį, jo restoraną ir baseinus.

Ačiū už pokalbį.

Patalpinta: Rašiniai