Japoniškasis „kardo kirtis“ tarptautinės Vilniaus knygų mugės lankytojams

Kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“ sulaukė didelio lankytojų, siekiančių ne tik susipažinti su knyga, bet ir perprasti jos kūrimo bei apipavidalinimo ypatybes, techniką, susidomėjimo. Vienas iš organizatorių siūlomų užsiėmimų skaitytojams – Gretos Grendaitės kaligrafijos studija „Tavo raštas – Tavo atvaizdas“ – proga „kardo kirtį“ perkelti ant popieriaus iš ryžių.
Grafikos meistrės, Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto lektorės ir fotografės kūrybinėje studijoje grafikos techniką tušu praktiškai išbandyti panorę mugės lankytojai buvo supažindinti su neatsiejamais šios technikos elementais: skirtingų formų ir storio teptukais, galutiniu jų potėpių rezultatu popieriuje, tušo trynimu ir kitomis grafikai būdingomis detalėmis.


Dirbtuvės tikslas – atskleisti japonų hieroglifų kultūrą. Supažindinta su esminiais Rytų kaligrafijos akcentais: hieroglifo komponavimu taisyklingos formos kvadrate, struktūriniu jo motyvu, vadinamuoju „kardo kirtimi“ – ženklo brūkšniu, kuris tiek miniatiūriniame, tiek milžiniškame hieroglife turėtų atspindėti vienodą jėgą. Baigdami kūrybinės studijos dalyviai turėjo progą tušo techniką išbandyti ant popieriaus iš ryžių, savo hieroglifų iškarpas pasilikdami atminčiai.

Patalpinta: Rašiniai