Sveiki apsilankę atnaujintoje „Universiteto žurnalisto“ svetainėje!

Bourdrez (Flickr) nuotrauka

Per pastaruosius metus „Universiteto žurnalisto“ svetainė keičiasi jau nebe pirmą kartą, tačiau tikriausiai taip ir turi būti – mokomasis žurnalistikos studijų programos leidinys internete turi būti pritaikytas ne tik Vilniaus universiteto žurnalistikos mokslų ir studijų naujienoms, žurnalistikos įvykių pasaulyje, mokslinių teorijų ir naujausios literatūros apžvalgoms – gyvas ir dinamiškas formatas turi paklusti ir studentų kūrybos projektams, savo struktūra ir galimybėmis būti artimas moderniausioms leidybos sistemoms internete.

Nauja „Universiteto žurnalisto“ žurnalisto svetainė yra dinamiškesnė, informatyvesnė, gausiau pateikia rašinių ir kūrybinių darbų pačiame pirmajame tinklalapyje. Platesnė erdvė ir laikraštinio dizaino įtaka turėtų pabrėžti svetainėje skelbiamos informacijos pobūdį ir paskirtį.

Keičiasi ne tik išvaizda. Nuo šiol studentai patys galės pateikti savo darbus, o dėstytojai bei kūrybos projektų vadovai – peržiūrėti ir redaguoti juos tikrojoje terpėje prieš paskelbiant viešai. Sekdami redagavimo versijas, studentai galės susipažinti su pataisymais, matyti rašinio skirtumą prieš ir po redagavimo.

Naujoji „Universiteto žurnalisto“ svetainė turi RSS prenumeratą bei prenumeratą elektroniniu paštu, komentarų galimybę (prisijungusiems vartotojams), lankstų pagrindą diegti svetainės priedus, leidžiančius sekti jos skaitymo statistiką, naudoti daugialypės terpės medžiagą: garso, vaizdo įrašus, skaidres, pateiktis, skaitmenines publikacijas.

Šiandien į svetainę įkelta tik nedidelė dalis viso „Universiteto žurnalisto“ archyvo. Jis straipsniais ir kūrybiniais darbais bus pildomas kasdien – lygiagrečiai skelbiant tiek naujus kūrinius, tiek senaisiais pildant archyvą. Nuoroda pagrindiniame tinklalapyje veda į ankstesnę svetainės versiją, kuri veiks tol, kol visas jos turinys nebus perkeltas į šią naująją aplinką.

Belieka tikėtis, kad naujoji svetainė ir naujos jos galimybės įkvėps žurnalistikos studentus ir dėstytojus aktyviai rašyti, diskutuoti, kurti naujus drąsius ir įdomius projektus.

Patalpinta: Lietuvoje, Naujienos